Najlepši je doček sa porodicom

0

Bez obzira na rezultate istraživanja tradicionalni doček Nove godine pod vedrim nebom, takozvana "Novogodišnja trasa" ulicama centra Beča, ove godine se održava 20-ti put.
 

"Novogošnju trasu", koja krivuda od gradske skupštine, kroz uske uličice centra sve do Pratera, posetilo je prošle godine 650.000 Bečlija i turista.
Pripreme za " trasu" su u punom jeku, a kao i ranije grad Beč organizuje program, koji počinje u 14 časova i sačinjen je od mešavine muzike i zabave.
 

Što se tiče centra grada na jedanaest bina smenjivaće se bendovi raznih muzičkih žanrova, a vrhunac muzičkog dočeka biće, kao i ranije na Grabenu, u strogom centru grada, koji će biti pretvoren u "najveću balsku dvoranu" Beča, gde će hiljade ljudi u novu 2010. ući uz valcer.

POSLEDNJE PRIPREME: Kupuje se još poneki ukras

Kako je saopšteno došlo je do promena na pojedinim lokacijama. Za razliku od ranijih godina plesači-amateri ove godine neće moći više da uče ili prisete se valcera uz pomoć učitelja plesa iz bečkih škola plesa ispred predivne kulise bečke Većnice, već će profesionalna pomoć za ples valcera biti organizovana ovaj put na Frajungu, gde škole plesa pozivaju od poslepodneva na kurs plesa.
 

Trg ispred Većnice ove godine biće u znaku dece. Tokom poslepodneva biće organizovane predstave pozorišta lutaka, a potom će amaterski bendovi oprobati u izvođenju pesama poznatih pop-zvezda. Pevačima-amaterima, koji žele da oprobaju glasovne sposobnosti stoji na raspolaganju i bina ispred Burgteatra, kao i na trgu Noje Markt gde će biti organizovana karaoke-žurka.
 

Na Prateru, koji je jedina lokacija izvan centra, biće, kao i prošle godine organizovan veliki ponoćni vatromet, a do tada zainteresovani mogu da gledaju mađioničare, akrobate i latino-američke plesače.
 

Duž "Novogodišnje trase" će na 74 štanda biti servirani punč i kulinarski specijaliteti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here