EPA/Lukas Coch
Rafael Nadal

Nekada deseti teniser sveta Huan Monako smatra da se Rafael Nadal neće povući iz tenisa ako bude imao uspeha 2024. godine.

Nadal zbog povrede neće igrati do kraja tekuće sezone, a najavio je da će mu naredna godina biti poslednja u karijeri.

– Želim mu to kao prijatelju, za njegovo dobro i za dobrobit tenisa. Želim mu i da ne stavlja pritisak na sebe da se vrati pod bolom, jer znam da u poslednjih pet godina živi sa mnogo bola – rekao je Monako i dodao:

– Već pet godina govorim da će igrati još samo tu godinu i povući se, ali on ima neverovatnu mentalnu snagu i želju za takmičenjem, tu moć ubeđenja da može sve. I neće stati. Mislim da mu je mentalno dobro što je preskočio ovaj Rolan Garos. Da je igrao, bio loš i izgubio, ne bi se vratio.

Argentinac veruje da Nadal i dalje ima visoke ambicije.

– Ako je rešio da naporno trenira da bi se vratio, to je da bi pobeđivao, ne čisto reda radi. A ako bude pobeđivao, mislim da se neće povući. Ne priprema se da igra četvrtfinala, ima najviše standarde.

Na pitanje da li je Nadalu motivacija to što ga je Đoković prestigao po broju grend slem titula, Monako odgovara:

– Mislim da nije, i da je pre nekog vremena prestao za to da se bori. Srećan je onim što ima. Ako Đoković nastavi da osvaja trofeje i slemove, može da bude najveći u istoriji, ali je nešto neporecivo da su Rafa i Rodžer promenili tenis. Uvek će imati više mesta u srcima navijačima od Đokovića, Uz poštovanje prema Đokoviću, koji će možda biti najveći po titulama, ali ljubav koju su Rafa i Rodžer stvorili jača je od one koju je Đoković stvorio.

3 COMMENTS

  1. Ovako brezobrazne izjave i omalo ovazavanje Djokovica je rusenje stvarnosti i vrijednosti tenisa svako od publike ima svoje faorite za koje navijaju i normalno da ih obozavaju,neko ima vise a neko manje navijaca na terenu se vidjela borba izmedju Djokovica Nadala i Federera duzi niz godina vidimo dobro ko je bijo bolji i ko je odnijo pobedu u igri tenisa i tu nema price,a drugo je nesto ko koga vise voli tako da idioti ne treba da omalovazavaju Najbojeg DJOKER JE GOAT U ISTORIJI

  2. Iskreno,koliko su ga kljukali lekićima i steroidima,ta zapadnjčka teniska mafija i korumpirani čelnici ATP-a,dobro da je živ!
    Uspeh uz toliko nedozvoljenih sredstava je potpuno upitan,tj. gomila njegovih uspeha je U-P-I-T-N-O !!!

  3. Konacno jedna prilicno iskrena izjava.. naravno iz neizbezno mozda ce Novak a to mozda je vise nego realizovano u titulama daleeekoo iznad dvojice koji su zasluzili ljubav publike vise mego Nole zato sto publika nece najboljeg sa Balkans nego sa konzumerskog zapada… ali sem tog glupog mozda ovo o ljubavi prema dvojcu stoji naravno i zato sto su jedino oni ugrozavali uspehe onog koga ne vole..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here