Tanjug/AP
Rafael Nadal

Šta god Rafael Nadal sada odluči o svojoj karijeri, jedno je sigurno. Na Olimpijskim igrama više ga nećemo gledati. To je i sam istakao odmah po eliminaciji u dublu, poslednjoj konkurenciji u kojoj je bio u Parizu.

– Jedan ciklus je za mene gotov, sada moram da sednem i analiziram kako se osećam i odlučim šta dalje – istakao je Španac koji je posle ubedljivog poraza od Novaka Đokovića u singlu, pre nekoliko dana, rekao da će o nastavku karijere ili odlasku u penziju odučiti kada se za njega OI završe.

– Idem kući i za nekoliko dana, kada se ohladim, odlučiću šta dalje. Imam potpunu slobodu za tu odluku – kazao je legendarni Španac.

Sigurno je da mu neće biti lako.

– Poslednji meseci su bili emotivni jer sam ponovo igrao tenis, ali i teški, jer sam prošao mnogo komplikovanih trenutaka. Bilo je sjajnih stvari, ali i razočaranja. Sada sve to treba da analiziram i vidim kako se osećam. Ja sam smirena osoba, potrebno mi je više vremena za odluku.

Nadao se medalji makar u dublu, pogotovo jer je uz njega bio Karlos Alkaras, ali u konkurenciji parova je uigranost često važnija od individualnog kvaliteta. To su dokazali Amerikanci Radživ Ram i Ostin Krajiček i, verovatno lakše nego što je iko očekivao, slavili u četvrtfinalu sa 6:2, 6:4.

– U singlu nisam imao kvalitet da se borim za medalju, a u dublu smo igrali na dobrom nivou ali nije bilo dovoljno. Nismo dobro počeli i nismo to mogli da nadoknadimo. Nema potrebe bilo šta analizirati, jednostavno, nismo bili dovoljno dobri. Jedino što ću sada da analiziram je kojim avionom da se vratim kući – nasmejao se Španac koji je osvojio dve zlatne medalje, 2008. u Pekingu u singlu i 2016. u Rio de Žaneiru u dublu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here