Na kanalizaciji ukrali milijardu dinara

0

Predsednik komisije Direkcije za građevinsko zemljište Beograda Milutin Đajić (69) uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama teškim više od milijardu dinara, a na štetu budžeta grada.
Reč je o radovima na Interceptoru, projektu izgradnje kanalizacionog kolektora za centar Beograda, a uhapšeni su i članovi komisije Nataša Kostić (45) i Čeda Vidačić (64), zatim, Dragiša Vučković (62), direktor Hidrotehnike i Radule Đoković (56), direktor Ferbilda.
Đajić se sumnjiči da je od jula do oktobra 2006. prilikom otvaranja ponuda za radove na Interceptoru- tunel Višnjica posao dodelio Hidrotehnici, iako ona nije imala najbolju ponudu.
Navodi se da je Energoprojekt – niskogradnja dao je ponudu od 3,15 milijardi dinara, ali je komisija proglasila neispravnom, iako je dostavljena u skladu sa uslovima konkursa. Prihvaćena je ponuda Ferbilda od 3,1 milijarde dinara, ali je ta firma odustala uz obrazloženje da ne može da obezbedi garancije, pa je posao dodeljen Hidrotehnici, koja je iznela ponudu od 4,13 milijardi.
Policija i tužilaštvo sumnjaju da je ovakav ishod tendera bio rezultat dogovora Hidrotehnike i Ferbilda, koji su potom zajedno učestvovali u radovima na Interceptoru. Naime, Hidrotehnika je angažovala Ferbild kao podizvođača.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here