Muzičari svom narodu

0

Ambasadori otadžbine: Naši vrhunski umetnici koji stvaraju u Parizu
 

Na tom koncertu, u novoadaptiranoj, kako opisuju, "supersali", pred oko 100 posetilaca, za žrtve poplave u Srbiji maestralan nastup imali su: džezisti Bojan Z (klavir), sestre Lidija i Sanja Bizjak (klavir), Maja Bogdanović (violončelo), Ana Pecić (violina), Vladimir Perčević (viola), Jezdimir Vujičić (viola), Mihajlo Zurković (klavir), Bjanka Faulisi Ostojić (klavir) i Trio Karađorđević (vokal).

– Jedino u ovom našem vatrometu muzike nije učestvovao svetski slavni violinista Nemanja Radulović, koji je angažovan na drugom kraju sveta, a koji je do sada posvetio mnogo nastupa za unesrećene u poplavi. Od prodatih ulaznica, kad se skinu troškovi sale i tehničara, uplatićemo 1.875 evra u Fond za poplavljene pri ambasadama Srbije i BiH. Žao nam je što je istovremeno u Parizu bilo nekoliko drugih događaja koji su onemogućili prisustvo većeg broja ljudi, a s druge strane mi smo dali sve od sebe svirajući za svoj narod – izjavila je pijanista Lidija Bizjak.

 

Danas u Pjerfitu

U srpskoj akciji Svirati, pevati i igrati, u Parizu je SKD Izvor sakupio 12.000 evra, Krstan Kesić i njegovi uz Aleksandra Ilića i Biljanu Ristić sabrali su 25.500 evra, gitarista Džeri sa estradnim muzičarima oko 1.000 evra, a za danas su naša kulturno-umetnička društva Pariza najavila Vidovdanski humanitarni koncert u Pjerfitu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here