Murinjo želi da ostane u Interu do 2012.

0

Komentarišući česte napise u engleskim medijima da mu je cilj da se što pre vrati u Premijer ligu, Murinjo je rekao da novinari, kao i občno, izvrću njegove reči.

 

"Uvek samo govorio da sam u Engleskoj bio srećan i da ću se jednog dana vratiti u Premijer ligu. Taj dan može da bude 2012, ali i 2020. godine. Problem je što novinari vole da izvrću moje reči, pa su prečuili da sam rekao i to da sam srećan i u Interu i da ću ispoštovati ugovor koji mi ističe u junu 2012. godine", rekao je Murinjo.

 

Komentarišući Seriju A, portugalski stručnjak je rekao da je veliki problem u Italiji što treneri samo žele da zadrže posao, umesto da pokušaju da nešto unaprede u igri svojih timova.

 

"Kada već posle trećine šampionata devet klubova promene trenere, ko će se baviti unapređenjem igre i uvođenjem inovacija? Treneri u Seriji A žele samo da prežive što je moguće duže", rekao je Murinjo.

 

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga je Premijer liga najbolja za rad.

 

"Samo u Engleskoj imate klubove koji trenerima daju dovoljno vremena da urade ono u šta veruju. Aleks Ferguson, Arsen Venger i Rafa Benites su najbolji dokazi za to. U Italiji je važno jedino pobeđivati. Ko izgubio par utakmica odlazi, bez obzira na njegov kvalitet i ideju", rekao je Murinjo. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here