Mundobasket i bez povređenog Nedovića

0

Samo problemiI: Nemanja Nedović

Najbolji košarkaši Srbije pobedili su BiH sa 82:69 u prvoj pripremnoj utakmici na turniru u Trstu pred Mundobasket u Španiji od 30. avgusta, ali je radost zbog trijumfa brzo utihnula. Jer, nemaju sreće "orlovi" sa povredama. Posle Ognjena Kuzmića, Vladimira Lučića i Nemanje Dangubića, za koje je Svetsko prvenstvo ostalo sanak pusti, posle kapitena Nenada Krstića koji i pored velike želje zbog problema sa nogom ne može da trenira, naša reprezentacija doživela je novi peh – Nemanja Nedović je protiv Bosanaca ozbiljnije povredio stopalo! Naprsnuće kosti stopala je takvo da će pauza koja sledi po svoj prilici biti isuviše duga da bi se bek Golden Stejt Voriorsa na vreme oporavio, pa će "orlovi" bez njega morati na megdan rivalima u Španiji.A čak i da se dogodi čudo sa oporavkom, skoro je sasvim sigurno da će "ratnici" Golden Stejta zabraniti Nedoviću da putuje na početak SP u Granadu. Španiju! Naravno, sve će zavisiti od toka oporavka Nedovića, čija je povreda svakako novi udarac za našu reprezentaciju, koja je za njegova četiri pogotka lako dobila BiH.

"Orlovi" su sve vreme vodili, a najbolji u našem timu bio je Miloš Teodosić sa 19 poena (2-2 za dva, 5-8 za tri), tri skoka i 7 asistencija, dok je Stefan Marković ubacio 14 koševa (6-11 iz igre) uz asistenciju. Miroslav Raduljica "upisao" je devet poena (3-5) i 5 skokova, Nemanja Bjelica, takođe, devet (4-7), uz dva skoka i tri asistencije, a Birčević i Štimac dodali po osam koševa. Selekciju BiH predvodio je Mirza Teletović sa 18 poena (7-18), sedam skokova i tri asistencije, Nemanja Mitrović upisao je 11, a Elmedin Kikanović deset koševa. Naš selektor Aleksandar Đorđević, iako još pod utiskom povrede Nedovića, pohvalio je "orlove":
– Odigrali smo veoma dobru, jaku odbranu, koja je bila presudna za rezultat. Posle meča sam ušao u svlačionicu i čestitao reprezentativcima na načinu na koji su igrali košarku i došli do pobede. Idemo dalje, ovo je tek prvi u nizu jakih pripremnih duela koji nas očekuju.

 

 

Završio posao: Micić sa loptom

Micić konačno Bajernov

Priča je završena. Srpski reprezentativac Vasilije Micić potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Nemačke, Bajernom iz Minhena. U saopštenju Bajerna ističe se da je Micić ima opciju da još godinu dana ostane u klubu, kada mu istekne ugovor. Micića je ovog leta na draftu izabrala Filadelfija kao 52. pika.
– Zadovoljan sam što ću napraviti novi korak u karijeri, a naročito što ću igrati u ovom klubu u narednim godinama. Evroliga je velika šansa za napredak, a trener Svetislav Pešić me dobro poznaje. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, a kada je u pitanju rad sa mladima, možda i najbolji – rekao je 20-godišnji Micić.

 

Aco Petrović direktor Cibone

Posle odustajanja Cibone od Evrolige za koju su se izborili osvajanjem titule na Jadranu zbog finansijskih problema, klubu je zapretila opasnost i da naredne sezone ne bude deo regionalnog takmičenja, takođe, zbog novca. Na sve to se nadovezao i haos kada je organizacija u pitanju, a sve je presekao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić postavljanjem doskorašnjeg selektora BiH Ace Petrovića za sportskog direktora Cibone! Popularnom Aci Trici ovo će biti treća uloga među zagrebačkim "vukovima". Prethodna dva puta Petrović je u Ciboni bio kao igrač i trener, ali ova uloga je svakako do sada najodgovornija, naročito pošto se radi o spasavanju posrnulog kluba.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here