Tanjug/AP

Znatno teže od očekivanog, Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pobedom nad 277. teniserom sveta Džejkobom Firnlijem 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Protivnik sa kojim nije imao priliku da se još sastaje, ali i teniser koji i nije toliko puno na ATP turu, tako da je prvi set prošao u ispitivanju snaga, ili bolje reći u Novakovom privikavanju na novo lice sa kojim je igrao.

Firnli je igrač kome je servis glavno oružje, što i ne čudi s obzirom da je britanska škola. Tako da, onog momenta kada je srpski teniser ušao u ritam serve Britanca, tada smo i vidjeli prvu brejk loptu, a odmah potom i brejk, pa je prvi prvi set otišao na Noletovu stranu – 6:3.

Drugi set je bio ipak nešto malo teži. Susreo se, trenutno drugi teniser sveta, i sa prvom brejk loptom na turniru ali je jednim asom neutralisao pretnju Džejkoba Firnlija.

Ponovo je jedan brejk odlučio sudbinu drugog seta kojeg je Novak osvojio rezultatom – 6:4.

Srpski teniser je bio dosta nervozan u trećem setu, bilo je momenata kada nije birao prave udarce. U dosta momenata bilo je onih njegovih karakterističnih pogleda ka svojoj loži.

Rezultat toga je bio da, pomalo iznenađujuće, Novak izgubi treći set – 7:5.

Četvrti set je počeo dosta tromo sa strane srpskog tenisera. Noge su pomalo izgledale teško, nedostajalo je one vatre.

Čak je u jednom momentu morao da spasava i brejk lopte i utisak je da je upravo u tom monetu taj četvrti set počeo da se okreće na njegovu stranu.

Đoković je pronašao rešenje i pobedio u svom meču drugog kola – 7:5.

Stiče se utisak da će Srbin morati mnogo više u nastavku turnira ukoliko želi da dođe do same završnice.

Kada je u pitanju naredni protivnik, Novak u trećem kolu čeka boljeg iz duela Tomas Ečeveri – Aleksej Popirin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here