EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

Niko neće izolovati ruske diplomate – svet je umoran od jarma nelegalnih sankcija, podvukla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je obratila pažnju na izjavu ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe – on je izneo pet koraka koje zapadne zemlje treba da preduzmu “zarad pobede Ukrajine”. Među njima je i zahtev da se “izoluju ruske diplomate u prestonicama i međunarodnim organizacijama”.

– Prosjače krvavih ruku, zapamti: ruske diplomate niko neće izolovati. Svet je umoran od jarma nezakonitih sankcija i bolesnih ambicija uske grupe zapadnih režima – poručila je ona.

Ona je podsetila da je Rusija 1. januara 2024. godine preuzela predsedavanje u BRIKS koji sada ima pet članica više.

– Imamo velike, grandiozne planove tokom predsedavanja u BRIKS… A što se tiče međunarodnih organizacija, u njima ne samo da ćemo braniti svoju poziciju, nego ćemo se boriti i da sačuvamo duh tih struktura koje su danas izložene varvarskom napadu zapadnih liberalnih diktatura – istakla je Zaharova.

Što se tiče bilateralnih odnosa, ona je napomenula da će ih Rusija razvijati sa svima onima koji poštuju međunarodno-pravne principe i koji su spremni za ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here