Moskva možda i prizna novog predsednika Ukrajine

0

Slatki zibori za kralja čokolade: Petro Porošenko
 

Lavrov: Čekamo zvanične rezultate

Lavrov je rekao da Moskva čeka zvanične rezultate i izjavu "pobednika na predsedničkim izborima", Petra Porošenka, i da će tada konkretnije formulisati svoju poziciju. On je kazao da se Rusija "sa poštovanjem odnosi prema volji ukrajinskog naroda" i dodao da je važno da se i nova ukrajinska vlast "sa poštovanjem odnosi prema svom narodu i ide na kompromis, uzimajući u obzir sve političke snage, sve etničke i verske zajednice".

 

Šef Komiteta ruske Državne Dume za poslove Zajednice nezavisnih država Leonid Slucki ocenio je da je pobeda Petra Porošenka očekivana i izrazio spremnost za dijalog sa novim vlastima u Kijevu.

"Sa tačke gledišta konstruktivnog prilaza, bolje je prihvatiti sadašnju realnost – legitimizaciju vlasti kroz predsedničke izbore I početi konstruktivni dijalog", rekao je Slucki.

Istovremeno, on je naveo da Rusija ima osnovanu sumnju u legitimnost izbora novog predsednika Ukrajine. On je, takođe, kazao da su ruski poslanici spremni da aktiviraju dijalog sa novim ukrajinskim vlastima.

 

Pročitajte još:

* Porošenko novi predsednik Ukrajine?

* Kličko izabran za gradonačelnika Kijeva

* Izbori u Ukrajini: Poginuo italijanski novinar, u Donjecku nema glasanja

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here