Moramo da štitimo srpske proizvode

0

 

Poljoprivrednici u Ambasadi Srbije
 

"Poljoprivrednici su tokom posete Beču imali priliku da se upoznaju sa radom austrijskih kolega. Videlo se da je poljoprivredna proizvodnja u Austriji i Srbiji slična, ali postoji i razlika zbog subvencija države i zagarantovanih cena i plasmana robe", naglasio je Marković prilikom prijema koji je ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović priredio povodom posete delegacije iz Jagodine.
 

 

U EU za tri godine

Dragan Marković Palma je najavio da će sledeće godine, prilikom rebalansa budžeta, zatražiti da se uzmu u obzir srpski poljoprivrednici. Takođe se založio da se, u skladu sa borbom protiv bele kuge, majkama u selu daju ista prava koja uživaju zaposlene majke.
Marković je, pohvalivši rad Vlade Srbije i predsednika Borisa Tadića, vezano za ukidanje viza, primenu Prelaznog sporazuma i predaju kandidature, ocenio da će Srbija za tri godine postati članica EU.

"Srbija treba da zaštiti svoje poljoprivrednike. Uvozimo iz raznih zemalja poljoprivredne proizvode i time ugrožavamo domaću proizvodnju. Strani poljoprivredni proizvodi trebalo bi da budu izloženi većim nametima, jer su oni jeftiniji na našem tržištu zbog subvencija koje uživaju poljoprivrednici u tim zemljama. Moramo da zaštitimo domaći proizvod", istakao je Marković.
 

Poljoprivrednici su u Beču obišli dve farme.
 

"Oduševljen sam ovom posetom, koju je opština odlično organizovala. Imali smo prilike da se upoznamo sa radom poljoprivrednika u Austriji. Preneću sigurno deo iskustava koje sam video u svoj budući rad", rekao je Miodrag Savić.
 

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here