Mnogo golova za mnogo strepnje

0

Nezadrživi: Dženan Sabotić i Admir Džanović

Dominacija je od starta bila na strani Sandžaka. Nekoliko dobrih akcija gostiju bilo je upozorenje da se Germanija sa razlogom nalazi u gornjem delu tabele. Ipak, napadački duo Admir Džanović i Dženan Sabotić je najviše glavobolja zadavao odbrani gostiju, pa je već u 14. minutu bilo 1:0 za Sandžak. Kombinacijom su se Admir i Dženan gotovo ušetali u mrežu rivala, a poslednji kontakt sa loptom pre nego što je prošla gol-liniju imao je Admir. Do drugog Admirovog pogotka čekalo se do 42. minuta. Bio je to strahovito precizan udarac sa 18 metara, pravo u raklje.

 

Sa varljivom prednošću od 2:0 se ušlo u drugo poluvreme, pa je u 52. minutu rezultat smanjen na 2:1. Osetan pad u igri naše ekipe eliminisaoje Edin Ličina golom u pravom trenutku, preciznim udarcem sa oko 15 metara za 3:1.

Ipak, šest minuta kasnije, Germanija ponovo smanjuje na 3:2, a kratko posle toga dobijaju priliku da izjednače iz jedanaesterca. Međutim, golman Elvis Nurković je prozreo nameru i odbranio. Raspoloženi Admir Džanović i Dženan Sabotić ponovo stupaju na scenu i Admir postiže svoj treći gol na utakmici i povećava prednost Sandžaka na 4:2.

Germanija još nema nameru da se preda i uspeva da se opet približi na 4:3 u 77. minutu. Minut kasnije, slobodan udarac za Sandžak sa oko 35 metara. Strahoviti udarac Murata Sejdovića prolazi kroz živi zid i pronalazi put ka mreži protivnika.

U 88. minutu počinje drama na terenu. Faul nad golmanom Sandžaka i sudija pokazuje crveni karton igraču gostiju, ali i našem golmanu zbog nervozne reakcije. Golmanske rukavice navlači Sadat Izberović, ali već u sledećoj akciji Germanija postiže gol, pa je rezultat još jednom smanjen na 5:4. Poslednja akcija gostiju je, čini se, trajala čitavu večnost, a zvižduk sudije je bio olakšanje za sve igrače i navijače na stadionu.
Pobedom se SV FC Sandžak popeo na 3. mesto, a od prvog ga dele samo dva boda.
 

KRAJSOBER LIGA

SV FC Sandžak – FC Germanija Enkhajm 5:4 (2:0)

FRANKFURT

Stadion: Bonames.
Gledalaca: 100.
Strelac: Džanović u 14, 42. i 72, Ličina u 54. i M. Sejdović u 78. minutu.
Žuti kartoni: Džanović u 42, Ionut u 57. i Aginčić u 73. minutu.
Crveni karton: Nurković u 88. minutu.
SANDžAK: Nurković, Aginčić, Izberović, M. Sejdović, Ionut, Mehmedović, Ličina, Sabotić, A. Džanović, Ziljkić, Z. Sejdović.
Pozicija na tabeli:
3. Sandžak 18 10 3 5 51:34 33

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here