Mladi, dođite u klub

0

U prostorijama SKD-a "Sveti Sava" iz Leverkuzena održana je informativna skupština na kojoj su izneti rezultati jednogodišnjeg rada od kada je izabrana nova uprava i predstavljen plan i program za ovu godinu tj. do naredne izborne skupštine.

ČEKAJU PODMLADAK: Milenko Stakić (prvi sleva) sa članovima kluba
 

Predsednik udruženja Milenko Stakić je zahvalio svima koji su odvojili vreme i došli na sastanak. On i potpredsednik Predrag Dobrić upoznali su članove i goste šta su radili i na kojim manifestacijama su učestvovali. Zatim je blagajnica Dragica Stojanović podnela izveštaj i konstatovala da je stanje u kasi pozitivno i da su na prethodnoj proslavi prikupljena zavidna novčana sredstva.
Dogovoreno je da se uspostavi što bolja saradnja sa gradom. Srpski klub će i ove godine u septembru imati štand sa našim specijalitetima i pićem na tradicionalnoj manifestaciji Evropa union.
Po ko zna koji put je konstatovano da je neophodno podmlađivanje kluba, odnosno uprave jer sa ovakvom starosnom strukturom biće teško opstati u budućnosti. Mladi jednostavno nemaju volju ni želju da se aktiviraju. Ponovo je dotaknuta bolna tema oko folklorne sekcije "Karađorđe" sa kojom sarađuju i koja je pod njihovim okriljem, ali niko nije član kluba. Predloženo je da mladi folkloraši umesto što probe održavaju po školama dođu u klupske prostorije jer tu imaju bolje uslove. Naravno, bilo bi poželjno da se aktiviraju i da neko od njih ili njihovih roditelja postanu članovi uprave, kao što se nedavno dogodilo u Ambasadoru iz Kelna.
 

Predstavnici za Savet stranaca
Bila je ovo ujedno prilika da se odaberu predstavnici za Savet stranaca koji će se birati u maju. Interese Srba iz Leverkuzena i okoline zastupaće Svetislav Tanasković i Dragica Stojanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here