Misao stvara priviđenje

0

 

Da bi se pozitivne misli i slike iz našeg uma materijalizovale, potrebno je mnogo truda kako bismo u svom biću izazvali toliko jaku emociju ljubavi da bi se ona kao takva i materijalizovala.

Mnogi mistici imaju određene stavove o oblicima misli. Ako bi to bilo tačno, lako bi se objasnila mnoga dešavanja koja imaju veze sa duhovima i slučajevi koje zapadna civilizacija objašnjava kao parapsihološke fenomene.

 

Čin ljudske volje

Misteriju ovih pojava možda objašnjavaju tibetanski učenjaci koji kažu da je reč o takozvanoj tulpi, koja je, ustvari, oblik moćne misaone forme. Ona se od normalne razlikuje po tome što nije nastala kao rezultat slučaja ili nekog sporednog efekta mentalnog procesa, već kao rezultat namernog čina ljudske volje.

Po njima izgleda moguće da misaone forme, nastale žestokim mentalnim procesima koji se odvijaju u mozgu jednog, na primer, zločinca, pojačavaju se strašnim emocijama žrtve a takva energija onda ostaje godinama na mestu gde se odigrao užasan događaj. Ovakvo mesto, onda, izaziva snažnu depresiju i anksioznost kod psihički senzibilnih osoba koje se nađu na takvom mestu.

Ovakvo postojanje izuzetno moćnih misaonih oblika koji ponovo stvaraju prošlost, objasnilo bi izveštaje posetioca brojnih bojnih polja širom sveta koji su svedočili da su bili svedoci fantomskih okršaja koji su se desili pre mnogo vremena. Širom sveta, na mnogim mestima gde su se nekada odigravale strašne bitke, i danas se, s vremena na vreme, dešavaju čudne sablasne pojave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here