Mirine narandže planule pre slatkiša

0

R. Lukić
Nema milosti: Tinku Pejić ipak očekuje hapšenje
 

Konačno, posle pridike da je bilo "mnogo pozvanih ali malo odabranih", deca su napustila bogomolju i u produžnoj sali nikoga nisu odabrali, poštedeli. Nijedna majka nije pošteđena, a sa šalovima i marama pristigli su i odrasli. Sala se veoma brzo pretvorila u veselu košnicu punu šale, smeha i dosetki.

Povezanost

Praznik je čestitao i sveštenik Pejić, a iako je iz bogomolje stigao prilično kasno, brzo je nakupio pune ruke poklona.
– Danas je praznik majki, a vezivanje šalovima simbolizuje povezanost porodice. Vežite se svi, svi treba da živimo povezano – rekao je sveštenik Pejić.

Oko predsednice KSS Snežane Radujković pravi red, dirigentkinja Jelena Agbaba-Milosavljević ne vadi glavu ispod stola, a popadija Ivanka, iako teže pristupačna, jedva stiže da se odbrani. Za njihovim stolom bez hapšenja nije prošla ni nasmejana Tinka Pejić. Ništa joj nije pomoglo ni kada se otkrilo da je doputovala iz Novog Sada i da je majka njihovog sveštenika, prote Milana.

-Živela sam u Nemačkoj, a sada sam došla da vidim unučad i praunučad i da proslavim Jovandan – stiže da kaže Tinka, pre sledećeg zavezivanja.

U sredini sale neumoljivim "napadima" odolevaju Jadranka Veličković i Ljiljana Cvetanović, a pored sledećeg stola, bilo je prilično veselo, Jasnu Đorđević "hapsio" je sin Marko.

Dobrila Petrović "uhapšena" je u pokretu. Ko zna kuda je nameravala.

Za stolovima pored prozora veže se redom. Zoran Milenković , Ljubomir Blagojević, Nikola Milosavljević, Radivoj Mataruga, sestre Vesna i Gordana Plavšić, Radoslav Đorđević i sveštenikov sin Aleksandar Pejić su u kaciji a žrtve su, između ostalih, naročito, Biljana Ivić, Cvijeta Zobenica, Mira Šunić , Nevena Tešović, Radmila Plavšić, Vera Milošević, Milena Atanaskovska i prevodilac Vesna Popović. Ispred sebe ili ispod stola imale su pune vrećice, a Mira Šunić na sto je postavila slatkiše i narandže. I zanimljivo, narandže su "planule" pre slatkiša. Najažurnije su zavezivali Jovana, Nevena, Madlen, Mari, Sara, Mihailo, Đorđe, Milan, Dejan i grupa devojčica koje protivnika opkole i drže dok ga do kraja ne iscrpe.

Među odraslima poseban "smisao za strogoću" pokazali su Zoran Veličković i Lazar Radujković. Veličković je predsednik Crkvene opštine, a Radujković, jedan od potpredsednika. Predsednik je skupio pravu kolekciju raznih pića, a Radujković je hapseći Nevenku Bosančić, neka mu Bog pomogne, "zarobio" i knjigu "O anđelima".

Kada je sve završeno, uz kafu i poneko piće slavlje je završeno miroljubivo, a kako se očekuje, tako će i ostati do nedelje, 4. januara, kada se slave Oci i kada će za "slobodu" tate morati da se bore.

Mara sa starim društvom

Mara Tatić sa suprugom Branislavom stigla je iz Kraljeva i posle dugo vremena Materice je ponovo slavila sa starim društvom i bila veoma vesela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here