Miran izlet do Andore

0

 


Srpskom fudbalu neophodan je svaki bod – rekao je kapiten Igor Matić pred put na revanš sa Sant Hulijom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali kapitalna prednost iz prvog meča učinila je svoje, pa igrači Čukaričkog, iako je trener Vladan Milojević na teren izveo najjači sastav, nisu iz sve snage zapinjali u revanšu u Andori – miroljubivih 0:0 i rutinski plasman u nastavak takmičenja.
Imao je Čukarički inicijativu, više šuteva ka protivničkom golu, ali… Na semaforu dve nule.
Dakle, srpski klubovi su propustili idealnu priliku da koliko-toliko poprave rejting na listi UEFA, ali cilj je očekivano ostvaren, pa Čukarički sada može da se okrene narednom izazovu i mnogo većoj prepreci u vidu Grediga, najprijatnijeg iznenađenje iz protekle sezone u prvenstvu Austrije.
Tim iz seoceta od zvanično svega 6.982 stanovnika je, naime, prošle sezone zauzeo treće mesto u austrijskoj Bundesligi ispred ekipa kakve su bečka Austrija i Šturm iz Graca. Koliko je Gredig opasan rival možda i najbolje pokazuje rezultat prijateljskog meča sa Košicama, osvajačima slovačkog Kupa – 5:0 za Austrijance.
Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraće se u četvrtak u Beogradu, dok je revanš susret zakazan za 24. jul u Salcburgu.

 

Željezničar bolji od Lovćena
Sarajevski Željezničar plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u revanšu bio bolji od Lovćena na Cetinju sa 1:0. Prvi meč u Sarajevu završen je bez golova – 0:0.
Koper je posle 5:0 u Nikšiću i u revanšu nadigrao Čelik sa 4:0.
Jedini crnogorski predstavnik u drugom kolu biće Budućnost iz Podgorice, koja je sa 3:0 i 2:1 dva puta bila bolja od ekipe Folgore iz San Marina.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here