B. Miličić
Puna porta: Brojna publika pratila nadmetanje 215 učesnika

Posle uspešnog učešća Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, u organizaciji godišnjeg koncerta pet minhenskih folklornih društava pod imenom Folklor iz bloka, nedelju dana kasnije organizovan je drugi deo akcije Trojka iz bloka. U porti hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog u Minhenu organizovano je brzo šutiranje trojki za koje se prijavilo 215 učesnika. Dobra organizacija i različiti sadržaji doprineli su da se prikupi više od 10.000 evra za izgradnju kuće četvoročlanoj porodici Luković iz sela Zahumsko kod Sjenice.

Blagoslov: Jerej Dragiša Jerkić

Takmičenje je uz blagoslov i prvu loptu bačenu u koš otvorio jerej Dragiša Jerkić koji je istakao da je i ova sportska manifestacija humanitarnog karaktera dokaz ispoljavanja ljudskosti, plemenitosti i saosećanja prema svom bližnjem.

Finalisti takmičenja

U ovom slučaju to je porodica Luković, čija četiri člana borave u jednoj sobi od 10 kvadratnih metara, bez osnovnih uslova za normalan život. U crkvenoj porti bilo je puno dece i omladine koja su navijala za takmičare, a tokom nadmetatanja nastupili su i članovi folklorne sekcije KUD Soko.

Mladi folkloraši KUD Soko

Treba reći da su iza ove dve humanitarne manifestacije u Minhenu stali brojni sponzori, pojedinci, klubovi i organizacije i prilozima podržali akciju za Lukoviće.

Predstavnici HO Srbi za Srbe iz Minhena

Predstavnici Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” iz Minhena Ljubomir Simić, Slađana Šević i Ljiljana Krasavac organizovali su prodaju hrane i pića i humanitarni butik, pa je sve to zajedno doprinelo da se prikupi više od 10.000 evra, a detaljan izveštaj i konačan iznos pomoći biće objavljeni na stranici njnjnj.srbizasrbe.org

Trojica najpreciznijih

Medalja i Lučićev dres

Posle učešća svih prijavljenih takmičara, grupa najpreciznijih ušla je u finale, a tamo je prvo mesto osvojio Matija Lazarević, dok su na drugom i trećem mestu bila braća Nikola i Marko Licinović. Pobednici su dobili medalje, a najprecizniji takmičar u brzom šutiranju trojki dobio je i potpisan dres Vladimira Lučića, reprezentativca Srbije i košarkaša Bajerna iz Minhena.

Sanjaju pravu kuću: Negomir sa decom

Život u deset kvadrata

Porodica Luković iz sela Zahumsko, u opštini Sjenica, ima četiri člana. Glava porodice Negomir živi u sobi od 10 kvadrata sa majkom Milomirkom (78), ćerkom Anastasijom (11) i sinom Đorđem (12). Decu i supruga napustila je majka i supruga i ostavila Negomiru da se brine o njih troje. Porodica Luković ne prima socijalnu pomoć. Uslovi života u kućerku su takvi da deca maštaju o kućici sa sobama, krevetima, kupatilom. HO Srbi za Srbe pokrenula je akciju da se ovoj porodici sagradi kuća u kojoj bi mogli normalno da žive. Humanitarni koncert minhenskih folklornih društava i akcija Trojka iz bloka deo su napora da se u akciju uključi što veći broj humanih pojedinaca i organizacija.