Milov savetnik žirant krađe

0

 

DESNA RUKA: Aleksandar Tičić

Nakon hapšenja gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića i bivšeg direktora Prve banke Jelice Petričević zbog mućki oko kupoprodaje opštinskog zemljišta na brdu Košljun, iza brave se našao i Aleksandar Tičić, nekadašnji menadžer Budve, a sada savetnik za investicije i strana ulaganja u Vladi Crne Gore.
Tičić je, kako saznajemo, uhapšen odmah pošto je sleteo na podgorički aerodrom i sproveden na saslušanje pred specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Ninom Ivanović. Kao i Rađenović i Petričevićka treba da objasni kako je pre sedam godina prodato državno zemljište na Košljunu Vidu Rađenoviću. Ali pre svega kako je i zašto budvanska opština kupcu garantovala kredit od dva miliona evra kod Prve banke čiji je vlasnik Aco Đukanović, brata premijera Mila Đukanovića. Te pare su vremenom isparile iz opštinske kase, a tužilac i inspektori za organizovani kriminal pokušavaju da ustanove u čije džepove su se prelile.
Za sada je izvesno jedino da je kupac Vido Rađenović preprodao zemlju arapskom biznismenu Muhamedu Rašidu po dvostruko većoj ceni. Pri tom je, kako se sumnja, garante za kredit častio sa 350.000 evra.

 

Kredit i za premijera?
I premijer Milo Đukanović je u to vreme trgovao jednom parcelom ispod Košljuna, a do danas je ostalo nejasno ko mu je dao kredit i uz kakve i čije garancije. U svemu je posebno zanimljiva uloga Bora Lazovića, čelnog eoveka vladajuće partije u Budvi i predsednika opštinskog parlamenta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here