EPA-EFE/TOMS KALNINS
Milo Đukanović

Poslednjeg dana izborne kampanje uoči predstojećih izbora u Podgorici i Kotoru bivši šef crnogorske države i DPS Milo Đukanović izjavio je da nije realno da će vladajuća koalicija sa državnog nivoa imati većinu u tim gradovima.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je boravio u celodnevnoj poseti Kotoru u susret izborima koji će u tom gradu biti održani u nedelju.

Đukanović je kazao da bi pobeda u Kotoru i posebno u Podgorici ubrzala proces ka vanrednim parlamentarnim izborima i pružila priliku za popravni svima koji su, željni promene, 30. avgusta 2020. godine, “Crnu Goru prepustili u ruke neozbiljnim avanturistima”.

Poručio je da politika multikulturne demokratije koju predvodi DPS, u Kotoru tradicionalno ima najčvršće uporište, “time i dobre izglede na predstojećim izborima”.

Đukanović je rekao da je danas kormilo Crne Gore u rukama “oslobodilaca” koji bi želeli da je oslobode sjaja i ponosa antifašizma i da je gurnu u mrak kolaboracije i izdaje.

– Crna Gora se danas muči da sačuva svoju nezavisnost i pravo na evropsku budućnost od agresije Open Balkana, ‘srpskog i ruskog sveta’, umesto da savlada poslednje deonice na putu do članstva u EU. Prilika je da u Kotoru i Podgorici pokažemo da postoji većina koja ima odgovornosti i hrabrosti da se isprsi pred tlačiteljima građanske i evropske Crne Gore – rekao je, između ostalog, Đukanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here