EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Jačanje Srbije na svim poljima, kao i srpskih argumenata smetnja su i barijera u realizaciji globalnih ciljeva, što je razlog za ciklus novih pritisaka koji slede, ocenio je danas diplomata Zoran Milivojević.

– U tom smislu sledi i novi ciklus pritisaka i pokušaji da se proces jačanja Srbije i njeno delovanje zaustavi – rekao je Mlivojević i dodao da će se u tom cilju ići na otvaranje novih pitanja i to na agresivniji način.

Najveći pritisak vezan je za KiM, rekao je Milivojević i dodao da novi ciklus podrazumeva bočne pritiske preko pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo, što se vidi i na slučaju Grčke, ali i drugih zemalja, a sve to, kako bi se Srbiji izbio argument koji joj ide u prilog.

Prema njegovim rečima, pritisci na Srbiju traju od NATO agresije.

– Na pritiske smo se navikli suočeni s činjenicom da vodimo računa o nacionalnim i državnim interesima kojih se ne odričemo – rekao je diplomata.

On ocenjuje da ta određena vrsta pritisaka pokazuje nervozu Zapada da se kosovski čvor što pre reši.

Milivojević je naglasio da Srbija nema nameru da se odrekne ni prijatelja ni strateških partnera i da se rešenje mora tražiti u okviru realne politike ne samo kada je reč o KiM već i Republici Srpskoj.

– Pitanje Kosova i Metohije mora se tražiti u okviru SB UN, i tako da obe strane budu zadovoljne – zaključio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here