ATAImages
Milica Pavlović

Milica Pavlović, koja je devet godina bila deo produkcije “Granda”, nedavno je podelila informacije o poslovnim uslovima koje je prolazila tokom svog angažmana.

Prema njenim rečima, svi njeni hitovi i pesme snimljene pre albuma “Posesivna” ostali su u vlasništvu “Granda”, što je rezultiralo gubitkom zarade i kontrole nad njenim prethodnim Jutjub kanalom.

Ona je takođe otkrila postojanje tzv. “plavih tezgi” – specijalnih nastupa gde izvođači pod ugovorom s “Grandom” mogu zadržati celokupan honorar, bez obaveze da dele prihod sa produkcijom.

– Kad imate taj ugovor, dobijete pravo od produkcije da ponekad prijavite “plavu svirku”. To je svirka za koju kažete “Ova je moja” i “Grand” se tu odriče svog procenta i svega što mu sleduje po ugovoru. Nikada za devet godina nisam imala “plavu svirku”. Nikada. Osećala bih se da izdajem i da ne poštujem ugovor. To je više bilo ovako od strane produkcije, oni su to dozvoljavali ponekad, na godišnjem nivou nekoliko puta. To su koristile skoro sve moje kolege, koliko ja znam, sve. Ja nisam nikad, jer bih se osećala da izdajem produkciju. I tad sam već bila školarac i nastavila sam da budem takva. Umetnik sam u duši. Može mi se da kad pristupam muzici i spotovima, da ja tu malo odletim u svoje neke dugine boje, ali kad su ove ozbiljne stvari u pitanju, volim da se to podvuče i da se sve zna. Vrlo sam poslovna – otkrila je Milica za K1.

Podsetimo, Pavlovićeva je nedavno istakla da joj je njen odnos s “Grandom” i dalje bolna tema.

– Svi moji fonogrami i moja diskografija, tri albuma, ostali su u vlasništvu “Granda”. Mene to jako boli i to znaju svi u “Grandu”. Jako sam bila izričita o tom pitanju jer sam sve sama uložila u te albume, pesme i spotove. Nikada mi niko ništa, sem te jedne Popovićeve pesme koja mi je sledovala kao finalisti, nije dao ni poklonio. Bolno mi je da ja nemam ništa od te diskografije jer je to njihova svojina. Ni to me nije poljuljalo, nastavila sam da se borim. U momentu kada izlazim iz tog devetogodišnjeg ugovora, nekako sam praznih ruku. Sada opet idemo iz početka – rekla je ona za Kurir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here