Miler i Mažić u glavnim ulogama

0

 

 

Ni penal za utehu: Kristijano Ronaldo juri i nasrće na sudiju Milorada Mažića
 

Tomas Miler je uništio Portugal i razbuktao nade Nemaca da mogu da pokore planetu!
U narodu bi se za ovakvog igrača reklo "devojka za sve", ali ovaj svestrani fudbaler ne mari za nadimke, praktično je sam obezbedio pobedu "pancerima" na otvaranju Grupe G i pokazao svu snagu trostrukog prvaka sveta koji je na Mondijalu u Brazilu promovisao novitet – igru bez napadača! Kakve veze ima, u mreži Ruja Patrisija završile su četiri lopte, do toga je tri poslao as Bajerna – 4:0.
Prvim het-trikom na šampionatu u Brazilu Miler je popravio prosek, stigao već do osmog pogotka na isto toliko utakmica na svetskim prvenstvima, uz napomenu da je na poslednje četiri postigao čak sedam. Neprijatelj broj jedan protivničkih golmana i – sad je jasno kao dan najveća uzdanica Joakima Leva – osim golgeterskog dopunio je učinak, pošto je iznudio crveni karton Pepea.

Prvi strelac: Duel Pepea i Tomasa Milera

Superiornost Nemca ogleda se i u statistici: postali su prva reprezentacija koja je Portugalu dala četiri gola na Mondijalu, na trećem prvenstvu sveta uzastopno dali su bar po gol u uvodnih 15 minuta, ponovo su iskoristili jedanaesterac…
Sem statistike, nadmoć Levovog tima bila je tolika da se stekao utisak da Portugalce mogu da razoružaju kad god požele. Dovoljno je bilo da ubace u brzinu više i da se odbrana večitih gubitnika na reprezentativnom nivou povija kao prut. Jedna od najuspešnijih selekcija sveta je u danu jubileja (stoti meč na Mondijalima) ostavila utisak jednog od glavnih kandidata za osvajanje Zlatnog globusa kako zbog efikasnosti, tako i zbog činjenice da je uštopovala najboljeg igrača današnjice Kristijana Ronalda.
Mada je rovit ušao u utakmicu, as Reala bio je najveće razočaranje susreta u kome se, ruku na srce, nije video, osim u situacijama kad je nervozno gestikulirao prema Miloradu Mažiću. Uglavnom neopravdano, jer je prvi srpski sudija na Mondijalima posle 24 godine odradio sjajan posao (penal postojao, a opravdano isključio Pepea, koji je udario u glavu Milera), a jedino mu se može spočitati što nije dosudio najstrožu kaznu i za Portugalce u finišu, posle prekšraja Mertesakera nad Ederom.

 

Ronaldo kao – ris

Kristijano Ronaldo jeste veliki igrač, ali ga je na utakmici sa Nemačkom uhvatila velika nervoza, čak i bes. Kao ni njegovim saigračima, ni asu Reala ništa nije uspevalo, pa je u završnici susreta, kad je postalo jasno da će Portugal pretrpeti ubedljiv poraz, krivca pronašao u – Miloradu Mažiću.
Reč je o reakciji posle starta Mertesakera nad Ederom u kaznenom prostoru Nemaca. Portugalci su tražili penal pri rezultatu 3:0. Utisak je da su bili u pravu, ali čak ni eventualni pogodak ništa specijalno ne bi promenio u krajnjem ishodu.
Otuda čudi sa kakvom se žustrinom Ronaldo ustremio ka Mažiću i jurio ga po terenu, kao da mu od te odluke život zavisi. Ili je samo želeo da dobije jedanaesterac kako bi popravio ličnu statistiku…

FOTOvest

Nemačka kancelarka Angela Merkel imala je razloga da bude više nego zadovoljna igrom i pobedom "pancera" na startu Mondijala.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here