EPA-EFE
Zoran Milanović

Ukrajini ne treba davati obećanja koja se ne mogu ispuniti, rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović na marginama samita NATO u Vašingtonu, na kojem su saveznici u nacrtu zajedničke izjave potvrdili podršku Kijevu prema članstvu u bloku.

– Ukrajini preti opasnost da se ekonomski potpuno iscrpi i demografski uništi. Moramo biti iskreni prema njima (Ukrajini) i ne davati obećanja koja nismo u stanju da ispunimo. Govori se da je put Ukrajine prema NATO ireverzibilan.To treba shvatiti jako ozbiljno jer to obavezuje – rekao je Milanović hrvatskim novinarima u Vašingtonu.

On je rekao da u sadašnjem opasnom vremenu treba paziti na “svaki potez i svaku reč“.

– Važno je da se zadrži dijalog sa Moskvom, tu ne mislim samo na Putina, i zna se ko treba da razgovara s Rusima, to su Amerikanci – rekao je Milanović naglasivši da je bitan odnos Moskve i Vašingtona, a da je “sve ostalo dekor”.

– Važno je da se NATO, kao najstariji odbrambeni savez, održi zajedno jer mi boljeg društva nemamo. Ali, istovremeno svet se polarizuje, neki ljudi ovde to teže razumeju – zaključio je hrvatski predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here