Mihajlovića za selektora Italije!

0

Cene ga u Đenovi: Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović se nije proslavio kao selektor reprezentacije Srbije, ali bi ga neki u Italiji rado videli na klupi njihove reprezentacije. Konkretno, predsednik Sampdorije Masimo Ferero je predložio srpskog stručnjaka za naslednika Ćezarea Prandelija na klupi "azura".
– Manćini i Konte su velika imena, ali mislim da bi i Mihajlović bio dobro rešenje. Ali, ovo ne govorim zato što hoću da ga se rešim iz Sampdorije. Štaviše, želim da ga zadržim u klubu u narednih 10 godina – rekao je Ferero.
Jedno su, međutim, želje Ferera, a drugo realnost na Apeninskom poluostrvu… Do sada su Antonio Konte i Roberto Manćini važili za najveće kandidate da sednu na upražnjenu klupu "azura", ali sada italijanska štampa spekuliše da je Alberto Zakeroni iskočio u prvi plan.
Posle izbora Klaudija Tavekija na mesto prvog čoveka FS Italije, šanse Roberta Manćinija su svedene na minimum. Predsednik Lacija Klaudio Lotito, koji je lobirao za Tavekija i koji će u budućnosti sigurno imati jak uticaj na rad italijanske kuće fudbala, sigurno će spustiti rampu Manćiniju. Njihovo neprijateljstvo datira još iz vremena kada je Manćini napustio trenersku klupu u Laciju i posvađao se sa Lotitom. Sada je Lotito rešio da mu se osveti…
 

Konte preskup
Što se Kontea tiče, on je nerealna opcija iz dva razloga. Prvo zbog toga što je preskup. FS Italije nudi selektoru ugovor maksimalne vrednosti od 1.700.000 evra godišnje, što je daleko manje od onoga što traži Konte. Drugi razlog je sportski motiv. Konte želi da radi u klupskom fudbalu i čeka eventualnu ponudu Pari Sen Žermena, koji se ranije dovodio s njim u vezu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here