Metalci 1. maja opsedaju Kragujevac

0

Kragujevac će proključati 1. maja

Govoreći o platformi za pregovore Milić je rekao da sindikati traže restrukturiranje metalske industrije Srbije, reviziju privatizacije, kao i da se u narednom periodu transformiše Agencija za privatizaciju zato što je 80 odsto preduzeća metalskog kompleksa loše privatizovano.

"Agencija za privatizaciju nije vršila kontrolu privatizovanih preduzeća, a ako i jeste poslodavcima je ‘gledala kroz prste’ i zato je neophodno transformisati tu Agenciju", rekao je Milić.

Prema njegovim rečima, "dokaz loše privatizacije metalskog kompleksa je i to što u 70 odsto slučajeva radnici u Kragujevcu u tim preduzećima dobijaju minimalne zarade, a ima slučajeva da se i one ne isplaćuju redovno".

Takođe, dodao je Milić, zaposlenima se ne uplaćuju doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje što za posledicu ima da ne mogu da idu kod lekara ne samo oni nego i članovi njihovih porodica.

"Sve su to razlozi zbog kojih sindikat traži početak pregovora i rešavanje tih problema", rekao je Milić i dodao da je uprava Samostalnog sindikata Srbije donela odluku da protest održi i u Nišu, ali 21. maja.

On je kazao i da ukoliko do tada ne počnu pregovori, sindikati će proteste organizovati širom Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here