Mesić tuži kritičare

0

Tvrd za kritike: Stjepan Mesić

Mesićev pravni zastupnik, advokat Čedomir Prodanović potvrdio je da je podneta privatna tužbu za klevetu protiv Petričića zbog dva nastupa u javnosti.
 

"Jedan je nastup bio u emisiji „Dossier.hr“, a drugi na Radiju 101", rekao je Prodanović, prenosi Index.hr. U tim emisijama Petričić je izjavio da je "zahvaljujući albanskom lobiju, koji mu je plaćao predsedničke kampanje, hrvatski predsednik Stjepan Mesić po bogatstvu je postao treći čovek u Hrvatskoj".
 

Petričić je o vezi Mesića i albanske mafije govorio tokom gostovanja u emisiji „Dossier.hr“, zbog čega je glavna urednica informativnog programa Hloverka Novak-Srzić smenila urednicu emisije Anu Jelinić, što je izazvalo lavinu protesta novinara.

Petričić je na HTV gostovao povodom objavljivanja knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije", a kao aktere kriminalnog i korupcionaškog miljea označio je i bivšeg premijera Ivu Sanadera, sadašnjeg i bivšeg šefa Sabora Luku Bebića i Vladimira Šeksa.
 

On je optužio i bivše i sadašnje političare i poslovne ljude Radimira Čačića, Juru Radića, Zlatka Matešu, kao i druge ličnosti hrvatskog političkog života. Petričić je izjavio da je, što se tiče prve predsedničke kampanje 2000. godine, Mesić bio duboko povezan sa albanskim lobijem u Hrvatskoj, a da je kasnije mnogim ljudima bilo nejasno zbog čega on toliko drži tu "muslimansku struju i muslimanski lobi".
 

O Mesićevim navodnim vezama sa kosovskom mafijom Petričić je govorio i na zagrebačkom Radiju 101.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here