Mesi jede srpski čips

0

 


 

Da li je slavni Lionel Mesi ostao bez para kada je spao na to da reklamira srpski čips, jedan je od komentara na nevericu da je zvezda fudbalskog kluba Barselona zaigrao u reklamnom spotu za Čipsi.
Reklama se na srpskim televizijama vrti već desetak dana, što je bilo dovoljno da se sazna čitava pozadina neobičnog angažmana jednog od najplaćenijih fudbalera sveta.
Reklamni spot je prvo na svom zvaničnom kanalu objavila kompanija Čipsi vest Balkan. Ova firma je deo Pepsija koji je sponzor slavnog Argentinca. Veza sa srpskim čipsijem je sledeća – Marbo, proizvođač Čipsija je pre pet godina kupio PepsiCo, takođe deo globalne kompanije Pepsi.
Marketinški gurui u Pepsiju su se dosetili da o jednom trošku reklamiraju dva svoja proizvoda. Naime, omaleni fudbaler je svojevremeno reklamirao poznati čips marke "Ladž’s",
takođe u vlasništvu PepsiCo. Ta ista reklama je iskorišćena, samo što je montažom fudbalskoj zvezdi u ruke stavljena kesica sa čipsom koji se proizvodi u Srbiji.
Pridodat je i srpski glumac Sergej Trifunović. Od njega Mesi pokušava da dobije čips nakon što je ostao bez svog dok su ga obožavaoci zamajavali tražeći autogram.
Umesto da budu ponosni što se slavni Mesi našao u ulozi promotera proizvoda iz Srbije, dežurni kritičari su se usresredili na kompjutersku montažu, smatrajući je lošom i nedostojnom kompanije Pepsi.

 

 

Balkanski brend

Kompanija Čipsi dala je sledeće objašnjenje: "Zbog snage koju Čipsi ima na tržištima Balkana, Čipsiju je omogućeno da bude deo ove, globalne kampanje i da ga promoviše Leo Mesi, jedan od najboljih fudbalera današnjice".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here