Mesi čeka Subotića

0

Španski Mundo Deportivno je pozivajući se na priču brazilskog ESPN-a objavio da je trener Barselone Tito Martina napravio spisak pojačanja na kojem se nalazi i defanzivac Borusije iz Dortmunda i srpski reprezentativac, 25-godišnji Neven Subotić.
Navodno, Martino je ovaj spisak želja napravio još u oktobru i predao ga tadašnjem predsedniku kluba Sandru Roselu sa ciljem da se ekipa znatno pojača u zimskom prelaznom roku. Prelazni rok je prošao bez ikakvih dolazaka na Kamp Nou, a jedina velika promena bila je u vrhu kluba gde je Rosela na mestu predsednika zamenio Jozep Marija Bartomeu, zbog skandala prilikom transfera Brazilca Nejmara iz Santosa.
Na spisku mogućih pojačanja nalaze se osam igrača – četvorica defanzivaca, dva vezna igrača i dva napadača.
Među igračima iz odbrane, pored našeg Nevena Subotića, nalaze se trojica Južnoamerikanaca, dva Brazilca i jedan Argentinac: supertalentovani 19-godišnji štoper Botafoga, Mateus Makeda Dorija, 28-godišnji levi bek madridskog Atletika Filipe Luis Kasmirski i 25-godišnji Santijago Vergini, štoper argentinskog Estudiantesa na pozajmici u premijerligašu Sanderlandu.
Nadoknada za Subotića, koji se vratio treninzima posle teške povrede i operacije kolena, iznosi navodno 17 miliona evra, a španski list je napisao da su dva kluba već pregovarali oko njegovog transfera u Barselonu.
Vezisti su Ilkaj Gindogan iz Borusije Dortmund i Arda Turan iz Atletiko Madrida, a od napadača su na listi bili Miroslav Klose iz Lacija i Serhio Aguero iz Mančester Sitija.
Ispod spiska igrača navodno postoji beleška u kojoj se navodi da Filipe Luis i Arda Turan "nisu za prodaju" i da je potrebno da se pronađe drugi levi bek.
Mundo deportivo je naveo da je levi bek Barselone Adrijano povezan sa prelaskom u Liverpul.
Zanimjlivo je da na spisku nema golmana. Poznato je da je dugogodišnji prvi čuvar mreže Viktor Valdes odlučio da ne potpiše novi ugovor, a da će umesto njega stići talentovani golman Borusije iz Menhengladbaha, Mark – Andre ter Štegen.
 

Neven predao dres
Borusija iz Dortmunda i vodeći ICT
provajder, Huavei, predstavili su brzi Vi-Fi koncept za stadion Signal Iduna Park, a Neven Subotić je ispred kluba simbolično predao dres gospodinu Lui Sviftu, predsedniku kompanije. Tokom manifestacije Subotić je potpisivao fotografije i autograme za navijače, a trojici srećnih dobitnika pripale su sezonske ulaznice za šampionat 2014/15.

Borusija čestitala Jojiću rođendan
U Borusiji nisu zaboravili da je u sredu, na dan revanš meča sa Zenitom u Ligi šampiona, bio rođendan njihovog zimskog pojačanja Miloša Jojića. Doskorašnji vezista Partizana proslavio je 22. rođendan, a klub iz Dortmunda mu je preko svog zvaničnog Tviter naloga poslao jasnu poruku:
"Srećan rođendan, Miloše Jojiću! Hajde da se zabavljamo večeras…", uz Tviter-skraćenice za Ligu šampiona i duel Borusije sa Zenitom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here