Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković se večeras vraća na mesto uspeha. Najbolji teniser sveta će od 18.00 časova po lokalnom vremenu na Rod Lejver areni, gde je deset puta osvajao Australijan Open, ugostiti neke od elitnih tenisera i teniserki, u humanitarnom spektaklu pod nazivom „Veče s Novakom i prijateljima“.

Publika u Melburn Parku će imati priliku da uživa u meu mešovitih dublova, u kojem će pored Đokovića nastupiti i njegov rival iz prošlogodišnjeg finala, Grk Stefanos Cicipas, kao i dve vrhunske teniserke – aktuelna šampionka Australijan Opena Arina Sabalenka iz Belorusije i osma igračica sveta Marija Sakari iz Grčke.

Ova egzibicija se igra u okviru „uvodne nedelje“ Otvorenog prvenstva Australije. Do sada su već igrale dve povratnice na teren, Japanka Naomi Osaka i mlada Britanka Ema Radukanu, kao i Đokovićev najozbiljniji konkurent Karlos Alkaraz i zahuktali miljenik domaće publike Aleks de Minor.

Sav prihod sa ovih mečeva biće upućen programima za ugroženu decu, kako bi mogla da se bave sportom i da budu deo zajednice.

– Povratak u Australiju i na Rod Lejver arenu, gde sam ostvario najveće uspehe, za mene je uvek poseban. Radujem se što ću biti deo „uvodne nedelje“ Australijan Opena i što ću biti domaćin ovog predivnog događaja, koji će prikupiti novac za decu kojoj je pomoć potrebna, što je veoma blisko mom srcu – izjavio je Đoković.

Novak je tom prilikom pozvao sve ljubitelje tenisa u Melburnu da se pridruže njemu i njegovim kolegama, kao i gostima iznenađenja, koji se takođe očekuju na Rod Lejver areni.

Posle ovog duela mešovitih dublova, na centralnom terenu u Melburn Parku u petak će se odigrati i humanitarni meč između Karlosa Alkarasa i 11. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda.

Tajli nije zabrinut

Povreda zgloba na ruci koštala je Đokovića poraza u meču s australijskim teniserom Aleksom De Minorom na nedavnom Junajted kupu. Međutim, to je očigledno prošlost za Novaka, a pored toga što je trenirao i što će danas igrati egzibiciju, zabrinutost u vezi s njegovom povredom odbacio je i prvi čovek Australijan Opena i Teniske federacije Australije Kreg Tajli. Na pitanje da li je zabrinut za stanje Novakovog zgloba, odgovorio je vrlo jasno.

– Ne. Ne, uopšte – kazao je Tajli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here