EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev pozvao je da se pamte zločinački apeli sa Zapada da se Ukrajini dozvole napadi na Rusiju i da Moskva pripremi odmazdu.

Medvedev je na Telegramu skrenuo pažnju na izjave zapadnih predstavnika koji pozivaju da se dozvole napadi “u dubinu ruske teritorije” NATO oružjem.

– Očigledno je da ni sada na Zapadu ne postoje ograničenja za izvođenje takvih napada. Moramo se detaljno pripremiti da ih odbijemo. Ali želim da kažem nešto drugo: treba da pamtimo zločinačke apele pojedinih zapadnih izroda i da se pripremimo za odmazdu. Postoje brojni primeri u istoriji kada je osveta stigla kasnije – istakao je on.

Istovremeno je podsetio na primere odmazde SSSR i današnje Rusije, a koja je stigla, između ostalih, i ukrajinske neonaciste Evgenija Konovaleca i Stepana Banderu.

Po rečima Medvedeva, takve operacije se uvek pažljivo planiraju.

– Ovde je glavna stvar – neizbežnost. Nije toliko bitno kada će tačno stići kazna. Važno je da bude neizbežna. Da svaki nitkov, bez obzira na veru, naciju, položaj, a koji je počinio zločine protiv naše zemlje i našeg naroda ili koji poziva ‘Ubijajte civile u Kursku’ zna da će po njih doći – zaključio je Medvedev.

Prethodno, Putin je saopštio da će upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiti direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here