EPA/Anna Szilagyi

Bivši ruski predsednik i premijer i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev tvrdi da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom.

Njegova izjava dolazi posle otkrića da je Rusija prisluškivala nemačke vojne zvaničnike.

Nemačka istražuje audio-snimak objavljen u ruskim medijima za koji tvrdi da je konferencijski poziv visokih nemačkih vojnih zvaničnika o oružju za Ukrajinu, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće špijunaže u Nemačkoj i traži pojašnjenje od Rusije.

Bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina Medvedev je na svom Telegram kanalu objavio da će vladajući politički savez u Nemačkoj sada pokušati da zataška ovu situaciju.

Medvedev je nemačkog kancelara Olafa Šolca nazvao „miroljubivim momkom“ koji odbija da isporuči rakete srednjeg dometa Ukrajini.

– Niko ne zna da li su svesni vlada i kancelar, ali čak i da nisu i da nisu tako nešto naredili, istorija pamti mnogo primera gde je vojska odlučivala o početku ratova ili ih ohrabrivala – naveo je Medvedev rekao i dodao:

– Doći će kod Šolca i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, leteo je za Berlin. Šta će Šolc na to odgovoriti? Jasno je kao dan.

– Nemačka se sprema za rat sa Rusijom – zaključio je Medvedev.

3 COMMENTS

  1. Vole vole Svabe da se tabaju.To im je U krvi bas kao i to da naredjuju drugima svoje diktate.Ko je slab mora da im se povinuje ali sa jakima ce morati da snose posledice svog nasilja.To je proverena stvar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here