Medijski rat protiv Rusa u Ukrajini

0

Zapadni mediji su antiruski, i dodatno su zaoštrili krizu u Ukrajini, tvrdi Jirgen Grim
 

Profesor komunikacionih nauka na Univerzitetu u Beču objasnio je, u intervjuu austrijskom dnevniku "Standard", da ko ima na raspolaganju samo zapadne medije i naprasno dođe na mesto događanja, ustanovi da su izveštaji i realnost u suprotnosti.

 

– Zapadni mediji su zaoštrili konflikt. Novinari su stali na jednu ili drugu stranu. Čini mi se da to nije u duhu objektivnog izveštavanja – kritikovao je Grim. Sa krizom oko Krima, po njemu, kao da je potpuno nestala obaveza novinara da zadrže uravnoteženo izveštavanje. On je rekao da zapadni mediji izveštavaju antiruski, i da je mobilisano sve što se moglo pronaći od moralnih, političkih, do ideoloških aspekata kako bi se napravio front.

Grim se, takođe, osvrnuo i na evropske političare ukazujući da je želja Ukrajine za približavanje EU dobro došla u vreme kada Unija nije popularna među sopstvenim članicama.

-To je bilo primamljivo za Brisel da stane na jednu stranu u konfliktu. To je pobudilo nade i očekivanja, ali integracija Ukrajine, sa svim ekonomskim problemima koje ima, od Evrope bi napravila bombu – ocenio je on.

Ovaj profesor smatra da je za  rešenje ukrajinske krize potreban dogovor SAD, Rusije i EU, a najbolji bi bio plan za obnovu Ukrajine na osnovama samostalnosti i bez mešenja spolja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here