Tanjug/AP
Donald Tramp

Štab republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa zatražio je vojnu avijaciju, ograničenje letova iznad Trampovih kuća i područja u kojima se održavaju mitinzi i vojnu tehniku zbog navodne pretnje Irana, piše “Vašington post” pozivajući se na izvore i elektronsku prepisku u koju je imao uvid.

“Štab Donalda Trampa je tražio vojnu avijaciju za prevoz u poslednjim nedeljama predizborne kampanje, proširenje ograničenja letova nad njegovim rezidencijama i mestima gde se održavaju mitinzi, neprobojna stakla u sedam neodlučnih država tokom kampanje i niz vojnih vozila za transport Trampa”, navodi list.

Zahtevi su upućeni nakon što su savetnici u kampanji informisani o tome da Iran navodno i dalje aktivno planira da ga ubije.

Kako su izvori rekli za “Vašington post”, Tramp i njegov štab su poslednjih meseci počeli da se razočaravaju u američku tajnu službu.

Tajna služba je nekoliko puta pojačavala obezbeđenje Trampu, ali ne do nivoa koji je potreban za predizbornu kampanju, dodali su izvori.

Trampov štab je u septembru saopštio da su ih američke obaveštajne agencije obavestile o potencijalnim iranskim pretnjama, kao i da se njihov broj poslednjih meseci povećao.

Sam Tramp je optužio Teheran da je već preuzimao konkretne ali neuspešne korake kad je on u pitanju i da može da ih ponovi u budućnosti.

Takođe je dodao da njega ne plaše nikakve pretnje i da američka vojska prati kako se razvija situacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here