Marko ostao bez pet televizora

0
Greška u poštanskoj prodavnici

Naime, na internet portalu švajcarske pošte, koji se bavi i prodajom tehničke robe, pre par dana se našao i najmoderniji LCD televizor poznate marke samsung po sniženoj ceni od samo 259,90 franaka, umesto po 2.999 franaka, koliko inače košta.

Televizori su rasprodani kao alva, za samo par sati stiglo je više od 1.000 narudžbi, a među njima i pet našeg zemljaka Marka Vučića.

– Čim sam uočio takvu ponudu, nisam oklevao ni časa i naručio sam pet komada, jer takva se prilika ne propušta. Da se ne lažemo, meni nije trebalo toliko, možda bih jedan zadržao za sebe, a ostale bih prodao i dobro zaradio – kazao je on za švajcarski internet portal 20 minuta.

Na njegovu i žalost ostalih kupaca koji su se upecali na ovo nesvakidašnje sniženje, uskoro se i zvanično oglasila Sara Stalder, rukovodilac odeljenja za Zaštitu potrošača.

– Bilo je više nego očigledno da se radi o greški, jer pošta u tom slučaju nije u stanju da na profitabilnoj osnovi obezbedi tako povoljne cene za te skupe uređaje – izjavio je Bernard Burk, portparol za štampu švajcarske pošte. On je rekao da se greška dogodila kod prenosa cene od dostavljača do internet portala, pa je umesto za 259,90 CHF taj televizor trebalo da se ponudi po ceni od 2059,90 franaka.

Prodajna cena je u međuvremenu popravljena, a sve narudžbine – stornirane.

– Žao nam je što je došlo do ovakve jedne greške – izvinjavao se Burki putem medija i pravdao da "te televizore ipak ne mogu prodati po tako niskim cenama".

Mala nadoknada

Pogođeni klijenti pošte će biti, kako tvrdi Burki, informisani o problemu, a dobiće i malu nadoknadu.
– Ko je kupio jedan ili više televizora dobija 10 odsto popusta kod sledeće kupovine.
Naš zemljak Marko Vučić nije do sada dobio nikakvo obaveštenje od Pošte i ne krije razočaranje ishodom svoje predbožićne kupovine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here