EPA-EFE/Ludovic Marin
Marin Le Pen

Marin Le Pen, liderka krajnje desnice u Francuskoj, osumnjičena je za proneveru sedam dana uoči održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u toj zemlji zakazanih za 24. april.

Javno tužilaštvo u Parizu primilo je izveštaj Kancelarije Evropske unije za borbu protiv prevara (OLAF) koji je ova agencija sačinila 11. marta, a u kojem se nalaze optužbe protiv Le Pen koje se trenutno ispituju, saopštilo je fransusko tužilaštvo za novinsku agenciju DPA.

Delove izvještaja u kojem se Le Pen sumnjiči za proneveru prvi je objavio u subotu istraživački novinski sajt Mediapart.

Prema tom izvoru, ona se sumnjiči da je kao poslanik u Evropskom parlamentu između 2004. i 2017. godine, proneverila oko 137.000 evra.

Advokat Marine Le Pen, Rodolf Boselo negirao je ove optužbe, prenosi DPA.

Advokat je takođe kritikovao vreme objavljivanja izveštaja, uoči drugog kruga glasanja na predsedničkim izborima u Francuskoj  gdje će se Le Pen suočiti sa sadašnjim predsednikom Emanuelom Makronom.

Više članova partije Marin Le Pen sumnjiči se za proneveru gotovo pola miliona evra – među osumničenima su i otac Marin Le Pen, Žan-Mari, njen bivši partner Luis Aliot i bivši potpredsednik stranke Bruno Golniš.

Aliot, koji je sada gradonačelnik južnog francuskog grada Perpinjana, takođe je negirao optužbe.

Ona se godinama sumnjiči da su asistenti koji rade za poslanike EU iz te stranke, a plaćeni u parlamentu EU, zapravo radili za stranku koju vodi.

6 COMMENTS

  1. Da to je više nego prozirno da joj to makron namešta
    Podvala
    Samo da izgubi izbore
    Ali ovog puta treba narod da se pobuni
    I prošli put makron je na silu pobjedio

  2. Ista prica krvave demokratije kao izbori u Americi tako i sad proklestvo od lazne demokratije mocnih.

  3. Vladari sveta su ščigledno procenili da Makron može da izgubi. Ovo je najbolji dokaz za to. NEće još jednog Trampa pa da se sa njim ponovo mlate ceo mandat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here