Miloš Bogdanović - Vestionline

U Beogradu je danas, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i njegovu poruku da je jedinstvo ključno za opstanak srpskog naroda ma gde živeo, počeo skup srpske dijaspore i Srba u regionu “Jedinstvo i snaga – Srbija”, kojem prisustvuju i predstavnici Republike Srpske.

“Da se sabiramo i ovde i na drugim mestima, da težimo da budemo jedno, da širimo horizonte, da postoji svest da je Crkva temeljna vrednost na kojoj počiva naše društvo”, poručio je patrijarh srpski, čiji je blagoslov prisutnima preneo vladika novobrdski i vikar patrijarha Ilarion.

Na skupu, kojem prisustvuju i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Srpske u Austriji Mladen Filipović, na potrebu svesrpskog jedinstva ukazao je i premijer Srbije Miloš Vučević, koji je formalno otvorio skup u Domu Narodne skupštine.

– Nasušno nam je potrebno jedinstvo, da se izlečimo od maligniteta podela i različitosti – rekao je Vučević.

On je naglasio da je potrebno da Srbi znaju ko su i da su jedinstveni da bi odoleli svim pritiscima onih koji su bili agresori i nad srpskim narodom činili genocid, a Srbe nazivaju agresorima.

– Da nas ne razrode, da nas ne učine skupovima pojedinaca – poručio je Vučević.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za dijasporu Đorđe Milićević zahvalio je onima koji su prešli i 10.000 kilometara da bi danas bili u Beogradu, naglasivši da im neće poželeti klasičnu dobrodošlicu jer su oni ovde domaćini, jer je Srbija i njihova kuća.

On je rekao da se zajednički nastavlja izgradnja snažne Srbije i da se Srbija nada njihovom povratku, ne samo kroz ulaganja i resurse.

– Verujem da je budućnost Srbije svetla. U našem jedinstvu leži snaga Srbije – naglasio je Milićević.

Dvodnevni skup “Jedinstvo i snaga – Srbija” počeo je himnom “Bože pravde” koju je izvela djevojčica sa Kosova Pavlina Radovanović, kao i numeru “Ovo je Srbija”.

Predstavljen je i spot manifestacije u kojem je napravljena sublimacija svega što Srbija jeste, što je bila i šta planira da postane.

8 COMMENTS

  1. Malo tu ima sa jedinstvom i snagom , a jos manje sa Srbijom. Snaga naroda se vec pokazala a Bog na visini zna da ce tek da se pokaze.
    Ovo su sve jalovi pokusaji, maskiranje prodaje Srbije.

    • Ako smo za slogu, neka se najpre pomire partizani i četnici, sve su to rodoljubivi Srbi. Pa onda parlamentarna monarhia ponovo u Srbiji, radi mira i stabilnosti

  2. Interesantno da me nikad ni Srbija ni BiH nije kontaktirala za vrijeme izbora, iako svi imaju moju adresu i kompletne podatke. Sabirate nas kad treba novac da se nešto financira, obrnuto nema Đole.

  3. Milorade bekrijo sve si pare popio, pop[io si 3 livade crbi Milorade. Kopaj litijum – nece li ti pomoci ?
    Milorad voli da se litijum kopa. I ti na njegovoj livadi.

  4. ZA Radovan III
    -‐–‐———
    Ja živim u Svajcarskoj 37g. meni je lepo,imam svoj stan 105 kvadrata,dobra kola nova ,tehnicku opremu,penziju preko 4.000 fr,jedini problem,žena me kritikuje zbog stomaka,malo veci.NEĆU JA KOPATI,ZA MENE ČE KOPATI.
    Imam para da platim, šta poželim A TI RADOVANE …?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here