Mališani oživeli klub

0

Bilo je treme i uzdaha, ali posle burnog aplauza prepune sale, mladi folkloraši zaboravili su na tremu, a odahnula je i Slađana Stojanov koja je sa mališanima za samo dva meseca uspela da savlada spletove igara iz Užica, Čačka i južne Srbije.
 

U programu su učestvovala deca iz Bad Oenhauzena, Mindena, Libeke i više okolnih manjih mesta kojima učiteljica Dragica predaje srpski jezik, istoriju i geografiju.

Novoosnovana dečja folklorna grupa "Vojvodina"

 

Ivana, Aleksandra, Emilija, Tomislav, Ivan i Nikola recitovanjem su pokazali izvanredno znanje maternjeg jezika, a skečevima i humoreskom "Tužibaba" i izvanredan talenat za glumu i umetničko izražavanje.

 

POSLEDNJE INSTRUKCIJE: Đaci sa učiteljicom Dragicom Šipkom

Posle folklora i školskog programa prisutne u sali, a naročito šahiste, ugodno je iznenadio dr Branko Spasojević koji je šahistima "Vojvodine" podelio diplome za sportsku ekipu godine Bad Oenhauzena. Oni su prošle sezone bili ekipni prvaci Šahovske krajslige Porte Vestfalike, a priznanje im je tom prilikom odao i prvi gradonačelnik Bad Oenhauzena Miler Calma.

SPORTISTI GODINE: Šahovska ekipa

 

Diplome su dobili Mirko Čibukovac, Sreten Maksimović, Jugoslav Ćurčić, Nade Đačić, Slobodan ivković, dr Branko Spasojević i Aleks Barović.

 

Zadovoljan je i blagajnik Mirko Čibukovac koji je "imao probleme pri brojanju novaca " i donošenja stolica iz klupskih prostorija, a u zoru, kad je zabava uz orkestar "Nemirno srce" završena, ni "tužibaba" Emilija nije imala na šta da se potuži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here