Mali umetnik svira srcem

0

Mladen Mutlak sa klavijaturom i drugarima

 

Nema sumnje da muzika unosi veliku radost u svakodnevni život, pa ne čudi što klinci i pre nego što progovore pokazuju da uživaju u ritmu i zvucima muzike. Tako se dogodilo i u slučaju Mladena Mutlaka iz Manhajma, učenika prvog razreda, koji je već sa šest godina majstor na klavijaturi i koji javno nastupa.

Krenuo je stopama oca Zorana koji se godinama bavi pevanjem i sviranjem, a da iver ne pada daleko od klade, potvrđuje se u slučaju malog Mladena. Odrastao u atmosferi prožetoj našom muzikom i slušajući tatu kako svira i kod Mladena se javila želja, dodirnuo je crno-bele tipke, počeo da uči prve note i od tada se ne odvaja od klavijature.

 

Redovno vežba

Da talenat ne bi ostao samo talenat, Mladen je sa tatom pre mesec dana posetio muzicku radionicu profesora Zorana Petrovića u Štutgartu. Primljen je u muzičku školu kod ovog iskusnog umetnika i pedagoga i sad redovno, jednom nedeljno, odlazi na vežbe. Kako stoje stvari Mladen će pre završiti prvi semestar muzičke skole profesora Petrovića, nego što će završiti prvi razred osnovne škole.

Mladen svira srcem, a već nekoliko puta je sa svojim instrumentom pratio mali folklorni ansambl srpskog kulturnog društva "Sloga" iz Manhajma, koji po njegovoj svirci igraju koreografiju "Na livadi pod jasenom" Dragana Markovića.

Na smotri srpskog folklora u Manhajmu, koja je pre 15-ak dana održana pred više od 400 posetilaca, Mladen je bez straha zasvirao "Užičko kolo", a publika je sa oduševljenjem pratila ritam budućeg virtuoza koji je podigao celu salu na noge, da bi na kraju bio nagrađen dugotrajnim aplauzom.

– Divno je kad vaše dete ima dara za muziku, a još lepše je kad mu aplaudira cela sala – komentarisala je Mladenov nastup jedna starija gospođa.
U svakom slučaju našem klubu "Sloga" iz Manhajma predstoji period koji će garantovano biti ispunjen pesmom i igrom folklorne sekcije koju će na klavijaturama pratiti Mladen Mutlak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here