Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da su Sjedinjene Američke Države i Nemačka glavni protivnici ulaska Ukrajine u NATO, prenosi DPA.

Uoči samita NATO-a u Vašingtonu, Makron je primetio “snažno protivljenje” SAD i Nemačke pozivu Ukrajine da se pridruži Alijansi.

“Na kraju, pozivanje Ukrajine u NATO biće odluka saveznika”, istakao je francuski predsednik.

Makron je podsetio na događaje sa samita te godine u Viljnusu, kada je i Kijevu odbijen poziv da se pridruži uprkos kritikama javnosti sa ukrajinske strane.

“Ukrajinci su bili prilično iznervirani kada su zaključili da su vrata (u NATO) otvorena, ali ne toliko. I mislim da je scenario za vašingtonski samit isti”, rekao je Makron.

3 COMMENTS

  1. НЕ ПРИЧАЈ ПРИЧУ
    ИЗГУБИО СИ ИЗБОРЕ
    ПОКУПИ КОФЕРЕ
    И ИЗГУБИ СЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ

  2. Da su u miru uložili ove silne milijarde koje daju Ukrajni u vidu oružja unazad dve godine, imali bi 50 miliona prozapadnog stanovništva na granicama Rusije – ovako zemlja razorena, 8-10 miliona Rusa iz Ukrajne se pridružilo Rusiji, 15-20 miliona raseljeno, ko zna koliko je poginulih i ranjenih izigranih ukrajinskih vojnika i uništenih porodica… jedini očigledni ishod je bumerang NATO paktu… Ukrajina će im se obiti o glavu !!!

  3. O cemu ti bulaznis..? Covek je predsednik Francuske i to ce i ostati do 2027. Njegova partija je druga nakon izbora a tvoj nacionalisticki favorit tek treci.
    Nego blago tebi pa imas taj kapacitet koji vec imas i koji se manifestuje samo velikim slovima i praznim recima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here