Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i, da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa u Ukrajinu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu za “Ekonomist”.

– Apsolutno. Kao što sam rekao, ništa ne isključujem jer je sa druge strane neko ko ništa ne isključuje. Bez sumnje smo previše bili sumnjičavi kada smo definisali granice našeg delovanja – rekao je francuski predsednik.

Prema Makronovim rečima, njegovu ideju o potencijalnom slanju trupa u Ukrajinu podržale su mnoge zemlje.

– Imam jasan strateški zadatak: Ako Rusija pobedi u Ukrajini, neće biti bezbednosti u Evropi – istakao je.

On je takođe podsetio da je Pariz već slao vojnike u druge zemlje, između ostalog nedavno u Afriku, da se bore protiv terorizma.

Makron kaže da druge zapadne zemlje ne bi trebalo da odbace ovu opciju „a priori“, jer su i u leto 2022. godine bile protiv slanja tenkova, raketa dugog dometa i aviona, a sada sve to isporučuju Ukrajini.

21 COMMENTS

  1. Овај није при чистој савести!
    Нека ппошаље своју децу и децу својих министара.

  2. Ja bih ti reko gledaj svoja posla nemoj da glumis nekog heroja. Rusija je Vele sila i nuklearna sila. I nemoj da huskas druge zemlje na rat. Jer bi slanje trupa u Ukrajini poceo treci svjetski rat i Rusija bi upotrebila nuklearno oruzje a onda ide ceo svet u prasinu.

  3. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  4. Sto pre posaljete trupe iz EU, pre cete nestati kao narod. Niste nauciiih nista iz poraza Napoleona i Hitlera koji su za Vas gmizavce, bili vojskovodje u EU, ali su oba stradali od RUSA

  5. О чему ли су недавно причала два лика од којих је један од 1,5 метара висине а умислио је да је Наполеон, а други од два метра висине а умислио је да је Јосип Броз. Ал’ би било супер да се Болница у Ковину, и њихов неуропсихијатријски конзилијум им се мало посвети. Макар једно 10 година. Наравно за малог Наполеона преводилац о трошку државе. Могу успут да расправљају и о Рафалима…

  6. Ti ne poznajes istoriju uopste. U Ukrajini zive Rusi kao i u Rusiji a ti bi tamo da posaljes
    Francuze ??? Zasto ti ne odes tamo ? Ako si heroj idi ti a ne jadan Francuski narod da gine.

  7. Ко вас истера из Африке галски петлићу?
    Како сте прошли када вас је Наполеон повео на Русију?
    Колико вас је изгинуло у нацистичким јединицама када сте кренули на Русију?
    Одакле ћете сада да узимате бесплатни уранијум за нуклеарне електране, јер других немате?
    Колико сада плаћате сжземну гас и нафту?
    Мислите да ће Руси сада бити благи према вама као када су ушли после слика Наполеона у Париз?
    Мислим да ће вам Руси све сада наплатити, са и их чачкајте!

  8. Тек, би онда мали ‘Наполеон’ и његова плаћеничка војска обрала бостан, а јежа и да не споменем(о) ! Војска Русије не би имала нимало милости према њима ! На крају би мали ‘Наполеон’ имао толико ‘споменика’ – колико би својих војника сахранио својом непромишљеном ратном политиком ! Чекао би га Мадлен звана ‘колатерална штета’. Ко њега познавао пакао му тешко пасти неће. Војска Русије би показала НАТО-пакту(с’ ђаволом), његовим вазалима-бескичмењацима(у чијим животима нема преломних тренутака), украјинској НАТО-пешадији и страним плаћеницима шта их на крају чека. Опасно би им се примицали бољи дани ! Време од почетка рата(Специјалне војне операције) ради за Војску Русије ! И, тачка !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

  9. Све што се пише и говори гласно, обично није јасно-јер оно што је јасно, не пише се и говори гласно ! Ја знам, да мало знам о (војној)политици, али неки изгледа знају још мање од мене ! Не треба просипати глупости, како би се вратили истим путем. Треба мислити да нас ЕУ-ја, НАТО-пакт (с’ђаволом) и његови вазали послушни бескичмењаци(у чијим животима нема преломних тренутака), на крају не би смислили ! Ми то можемо .
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

  10. Ne verujem u tako jednu glupu avanturu.
    Ali ipak,gospodine Makron,bilo bi poželjno
    da vi pošaljete na prvu liniju nekoga svoga.
    Sretno vam bilo.

  11. Rusi ne smeju nikako pobedit,i Hitler je rekao samo Poljsku a kasnije je počelo celo Europu i više da ratuje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here