Tanjug/AP
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da beloruska opozicija u inostranstvu traži još novca da bi blatila Belorusiju, ali da je, kako je naveo, u ovom trenutku Zapad spreman da obezbedi novac samo za nešto ozbiljnije kao što je oružano delovanje u toj zemlji.

– Stejt department, Poljaci, EU ih pitaju ‘za šta’? Kažu, blatićemo Belorusiju u masovnim medijima. Rečeno im je: ‘Vi ste to već uradili. Ne možemo više da vam platimo za to, samo za oružanu akciju na teritoriji Belorusije – rekao je Lukašenko tokom sastanka o aktuelnim pitanjima unutrašnje politike i pripremama za predizbornu kampanju, prenosi BelTA .

Lukašenko je upozorio da beloruske vlasti znaju za planove opozicije za potencijalnu invaziju.

– Već sam rekao: čekamo. Nema potrebe da nas upozoravate odakle ćete doći. Mi smo toga veoma svesni – rekao je beloruski predsednik.

On je poručio da će ljudi koji to planiraju da sprovedu morati da objasne svoju politiku beloruskom narodu.

– Ako želite da narod razume šta želite, a kamoli da vas podrži – rekao je Lukašenko obraćajući se političkim protivnicima.

Prema njegovim rečima, naredni predsednički izbori trebalo bi da završe formiranje obnovljenog političkog sistema zemlje.

Lukašenko nije precizirao datum održavanja predsedničkih izbora, napominjući da, prema Ustavu zemlje, ti izbori moraju biti održani najkasnije do 20. jula 2025. godine.

Sastanku su prisustvovali predsednik parlamenta i šef kabineta predsednika, državni sekretar Saveta bezbednosti, predsednici Centralne izborne komisije i KGB-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here