Foto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton (39) otkrio je u intervjuu za „Tajms” da se od detinjstva borio sa depresijom – prvo se suočio sa maltretiranjem u školi, a zatim se suočio sa pritiskom da nastavi karijeru u automobilskim trkama.

Hamilton, koji se takmiči od svoje šeste godine, rekao je da se i kao odrasla osoba borio sa depresijom i da mu je bilo teško da priča o njoj.

„Mislim da je to bio pritisak trka i teškoće u školi. Zlostavljanje. Nisam imao sa kim da razgovaram“, rekao je Hamilton u intervjuu za „Tajms“.

„Ceo život sam se borio sa mentalnim zdravljem, depresijom od ranog detinjstva… kada sam bio u dvadesetim, imao sam neke zaista teške faze.“

Hamilton je debitovao u Formuli 1 2007. kada je imao 21 godinu, postavši prvi crni vozač u seriji. Osvojio je šampionat sledeće godine i izjednačio rekord Mihaela Šumahera od sedam svetskih titula 2020. godine.

Britanac je rekao da se danas oseća zrelije nego ranije u karijeri.

„Učite o stvarima koje su vam preneli roditelji, primećujete te obrasce, kako reagujete na stvari, kako to možete da promenite“, rekao je on. „Ono što me je možda naljutilo u prošlosti, ne ljuti me danas. Mnogo sam prefinjeniji.“

Vozač Mercedesa, koji bi sledeće godine trebalo da se pridruži Ferariju, šesti je u šampionatu, a sledeća trka Formule 1 će se održati u Ostinu sledećeg meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here