Loša poruka sa tribina

0

Pred Prekršajnim sudom u Melburnu u ponedeljak se čulo da je 21-godišnji mladić bio umešan u sukob navijača u bašti Garden skver ispred "Rod Lejver" arene.
 

 

Incident u teniskom kompleksu
 

 

Neposredno pre tuče, srpski teniser Novak Đoković je pobedio američkog tenisera bosanskog porekla Amera Delića, a meč je na velikom ekranu pratila publika ispred "Rod Lejver" arene. Po završetku, grupa srpskih navijača proslavljala je pobedu Đokovića.
 

Tužilac Dejvid Sambler istakao je da su u incidentu učestvovali članovi obe grupe. Na sudu se čulo da je poluminutni incident započeo bacanjem čaša sa ledom, a zatim su članovi navijačkih grupa počeli da se gađaju plastičnim stolicama i drugim "tupim predmetima".
 

"U neposrednoj blizini nalazila su se i deca. Incident je dobio veliku pažnju u svetskim medijima", izjavio je policajac Dejvid Sambler, uz podsećanje da su slični incidenti ranije već narušili reputaciju ovog turnira u svetu.
 

Aleksandar Ždrnja iz Sent Albansa izjasnio se krivim po optužbi za tuču. Njegov advokat Kameron Maršal izjavio je na sudu da je Ždrnja kasnije u policiji rekao da se osećao osramoćenim za ono što je uradio, ali da je reagovao isključivo u samoodbrani.

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24-26. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here