Lopta stala u Ukrajini

0

 

SVI ZABRINUTI: Igor Duljaj sa Sašom Ilićem ove zime na pripremama u Turskoj
 

Fudbal u Ukrajini se neće nastaviti za vikend, odlučila je Fudbalska federacija ove zemlje posle pisma koje je stiglo od strane ministarstva unutrašnjih poslova. U nemogućnosti da garantuje sigurnost na stadionima, MUP je tražio da lopta miruje dok se ne smiri politička situacija u zemlji.
U Ukrajini igra nekoliko srpskih internacionalaca, među njima je i 34-godišnji Igor Duljaj, nekadašnji kapiten Partizana i 47 puta reprezentativac naše zemlje. Danas je on kapiten ekipe Sevastopolja.
– Dobro sam, živ i zdrav. Upravo se vraćam s treninga. Znam kako se u Srbiji i uopšte u svetu prate dešavanja u Ukrajini, ali ovde kod nas nije tako strašno. Malopre sam prošao ulicom i video ljude koji mirno demonstriraju. Nema nikakvih nereda – rekao je Duljaj u telefonskom razgovoru za "Žurnal".
Nije bilo nimalo lako gledati šta se prethodnih dana dešavalo u Kijevu.
– Mi smo u to vreme bili na pripremama za nastavak sezone i imali prilike da gledamo šta se dešava. Ono što mogu da kažem jeste da mene samo fudbal interesuje, kao što je bilo svaki put kad su se dešavale ovakve neke stvari. Koncentrisan sam samo na klub, slušam ono što mi govore ljudi iz kluba i to je za mene najbitnije.
Ukrajinski fudbal će morati da stane na neko vreme.
– Prvo je bilo reči da će samo jedan meč biti odložen, derbi između Dinama i Šahtara, ali sad čujem da će se početak prolećnog dela odložiti do daljeg. Trebalo je da igramo krimski derbi protiv Tavrije, ali je javljeno da se neće odigrati. Možda će početak biti odložen za skoro mesec dana. U narednim danima će sve biti mnogo jasnije – rekao je Duljaj.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here