Lopovi iz crkve ukrali novac i odežde

0

Policija još traga za lopovima koji su neposredno pred održavanja Sabora ravnogoraca u organizaciji Srpskog pokreta obnove, u noći između 9. i 10. maja, obili crkvu Svetog Georgija na Ravnoj gori i iz crkve odneli novac sa ikona i svešteničke odežde.
Obijanje crkve su policiji prijavili aktivisti SPO-a i za počiniocima se traga, ali daljom istragom će se utvrditi da li je u pitanju običan kriminal ili je posredi politički obračun između SPO-a i ravnogorskih organizacija koje su u sukobu sa SPO-om. Naime, kako su se pojavile spekulacije, ova crkva, obližnji spomenik Draži Mihailoviću i spomen-dom nalaze se na zemljištu koje je vlasništvo ove političke stranke, koja je u sukobu sa pojedinim ravnogorskim pokretima. Policija se povodom ovih sumnji za sada ne oglašava i intenzivno traga za drskim lopovima.
Inače, crkva i spomen-dom na Ravnoj gori su do sada nekoliko puta pokradeni, rušeni su jarboli sa zastavama SPO-a, a paljene su i zastave SPO-a i zemalja saveznica u Drugom svetskom ratu. Jednom prilikom i spomenik Draži Mihailoviću je ozbiljno oštećen.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here