EPA/Roman Rios

Evropska unija je osudila Ukrajinu na smrt, gurajući je na samoubistvo kako bi nanela nepopravljivu štetu Rusiji, rekao je za Tass Kiril Logvinov, vršilac dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri EU.

Komentarišući najnoviju izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja, koji je podržao ukrajinski upad u rusku pograničnu Kursku oblast i udare zapadnim oružjem po ruskom tlu, Logvinov je rekao da je EU već na putu, odnosno prelaznoj fazi od globalnog sukoba sa Rusijom do “direktne vojne i političke konfrontacije”, i da je “EU sama vezala buduću sudbinu evropskog projekta za ishod ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini”.

– Ova izjava Borelja ukazuje na to da je EU izrekla konačnu smrtnu kaznu Ukrajini, otvoreno gurajući Ukrajince na samoubistvo kako bi ostvarili geopolitički cilj Zapada – nanošenje nepopravljive štete Rusiji da bi je potčinili globalističkim interesima – rekao je on.

Logvinov je naglasio da se EU ubrzano pretvara u vojni blok.

– U stvarnosti, to ne samo da znači povećanje proizvodnje oružja za Ukrajinu, već i izdavanje direktnih naređenja o određenim ciljevima za njihovu upotrebu – naglasio je ruski diplomata.

Borelj je 21. avgusta u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom potvrdio podršku EU ukrajinskom upadu u rusku pograničnu Kursku oblast i pozvao Kulebu u Brisel na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i odbrane EU 29. i 30. avgusta, gde će razgovarati o vojnoj pomoći.

3 COMMENTS

  1. Наравно
    И ЕУ и американци
    Овај ПРОКСИ РАТ
    ЖЕЛЕ ВОДИТИ
    ДО ПОСЛЕДЊЕГ УКРАЈИНЦА

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here