Ljubimac se ne prodaje

0

Golubovi kao strast: Slaviša Paunović

 

 

Slaviša Paunović (45), rodom iz okoline Despotovca, jedan je od najvećih ljubitelja golubova u kantonu Bazel, što potvrđuju mnogi pehari i zahvalnice u njegovom "ranču"u Mutencu.

"Svako ima neki hobi, a ja eto drugujem sa golubovima već 35 godina i sve što me biološki sat gura prema petoj deceniji života, golubovi su mi miliji," ističe Slaviša Paunović koji svaki dan pravo s posla svraća u svoj golubarnik koji je sam napravio u Mutencu.

Paunović dodaje da je od para koje je dao za golubarnik mogao da napravi vikendicu u Srbiji. Ali, posle svega je zadovoljan onim što je učinio za svoje "leteće prijatelje".

 

"Ove godine sam bio najbolji u kantonu Bazel sa visokim letačima jer mi je golub "Maša"na visini od 10 kilometara ostao preko 9 sati, što spada u veoma dobre rezultate. Naravno, moj pobednik je donet iz Srbije, a potiče iz jata poznatog golubara Nebojše Koveljnića iz Kragujevca. Trenutno imam primamljivu ponudu da ga prodam, ali ni čuvena UBS banka nema toliko franaka za koje bih pristao da se odvojim od njega," kaže Slaviša.
 

(opširnije u štampanom izdanju „Vesti“ za 26.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here