Ljajić: Sledi povezivanje radnog staža

0

Novac će biti obezbeđen do kraja godine: Rasim Ljajić

 

"Vrednost tog procesa je oko milijardu dinara i očekujem da taj novac bude obezbeđen do kraja godine", rekao je Ljajić u intervjuu sutrašnjim "Večernjim novostima".

On je rekao da paket za zaštitu najsiromašnijih građana počinje da se primenjuje.
"Naredne nedelje na sednici vlade usvojićemo uredbu o korišćenju novca iz Direkcije za imovinu, a obezbedićemo i dovoljno sredstava za normalno funkcionisanje narodnih kuhinja.

 

Očekujem i 500.000 evra od Fonda za otvoreno društvo, za socijalnu zaštitu na lokalnom nivou2, istakao je Ljajić.

On je dodao da je Ministarstvo pravde već počelo da narodnim kuhinjama prebacuje pare od imovine stečene kriminalom.

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, rekao je da bi rekonstrukcija Vlade Srbije bila dobra zamena za izbore koji se traže i da bi to bio odličan potez vlade.

"Razgovori (o rekonstrukciji) su vođeni u više navrata. Oni koji su najveći u vladi, treba da donesu odluku", kazao je on.

Ljajić je uveren da izbora neće biti ove godine, a za dalje ne može da prognozira, jer mnogo toga će zavisiti od ekonomskih kretanja u idućoj godini.

"Ako ostanemo homogeni, opozicija nas ne može poljuljati", ocenio je on.

Ljajić smatra da nepomirljiva politička podela na dva velika bloka ne može doneti nikakvu korist Srbiji i da je za zemlju najbolje da svi ublaže retoriku i da se hitno okrenemo najprečem zadatku – borbi protiv siromaštva i izvlačenju države iz krize.

On je rekao da se SDPS neće priključivati nikakvom savezu, pa ni uniji koju formira G17 plus, ali nije isključio mogućnost zajedničkog učešća sa G 17 plus na još nekim izborima, kao što je bilo u Aranđelovcu.

Ljajić je najavio da će ovih dana biti zajednički formulisana završna verzija dokumenta o strateškom partnerstvu SDPS i DS i da se uskoro očekuje potpisivanje.

Upitan kako ocenjuje to što se muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kandidovao na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, Ljajić je odgovorio da je to problem cele Islamske zajednice u Srbiji i da će to doprineti dodatnoj konfuziji unutar nje i ne predstavlja dobru poruku.

"Posle ovog presedana, i nekom političaru može da padne na pamet da se kandiduje za najviše verske funkcije. To bi bilo potpuno mešanje politike i vere", kazao je Lajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here