Lisabon je moj grad

0

Jedan od junaka prvih mečeva drugog kola Lige šampiona bio je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.
Naš vezista je postigao jedini gol u pobedi Čelzija nad Sportingom u Lisabonu (1:0), a posle utakmice je zadovoljno konstatovao da je njemu "uvek veoma lepo u prestonici Portugala".
Matić je na polovini prošle sezone došao u Čelzi iz Benfike sa kojom je prethodno dominirao u portugalskoj Primeiri, a povratak na Pirinejsko poluostrvo još jednom mu je prijao.
– Veoma je lepo ponovo biti ovde u Lisabonu i igrati pred ovom predivnom publikom – rekao je Nemanja Matić po završetku meča.
Naravno, kao bivši igrač Benfike bio je na meti navijača Sportinga, ali je na zvižduke odgovorio na najbolji način – efektnim pogotkom u 34. minutu kad je posle odlično nabačene lopte Seska Fabregasa, udarcem glavom matirao odličnog golmana Ruija Patrisija.
– Očekivao sam zvižduke navijača Sportinga, jer postoji veliki rivalitet sa Benfikom. Srećan sam zbog gola, ali najvažnije je da smo pobedili – skromno je prokomentarisao igrač Čelzija.
O samoj utakmici:
– Napravili smo sjajan posao osvajanjem sva tri boda. Imao sam prilike ranije da igram za Benfiku na ovom stadionu i znam koliko je svim timovima teško da se suprotstave Sportingu, zato smo veoma srećni što smo uspeli da ih pobedimo na njihovom terenu.
Čelzi je kontrolisao igru, imao je nekoliko sjajnih kontranapada i mogao mnogo ranije da reši pitanje pobednika, ali se lisabonski "lavovi" nisu predavali do samog kraja.
– Pravili su dosta poteškoća našoj odbrani, a sa druge strane nismo iskoristili nekoliko odličnih prilika u napadu. Propustili smo šest ili sedam šansi iz kojih je trebalo da postignemo još neki gol. Ali ponekad je u fudbalu dovoljan i jedan pogodak da ostvarite cilj, odnosno pobedu – kazao je Matić.
Čelzi je posle kiksa u prvom kolu (remija kod kuće sa Šalkeom) sad u najboljoj poziciji u grupi, ali srpski vezista poziva na oprez.
– Znali smo i pre ovog meča da će svaki duel u grupi biti neizvestan i zanimljiv. Kao i prethodna utakmica sa Šalkeom u Londonu. Uostalom, pogledajte Maribor. Niko nije očekivao da će uzeti bodove Sportingu i Šalkeu, ali su oni to uradili. Pokazali su svima da u fudbalu više nema favorita. Svesni smo da nas do kraja takmičenja očekuje još mnogo borbe, ali mi ćemo uvek ići na pobedu i očekujem da prođemo u narednu fazu.
Čelziju sad u nastavku takmičenja u grupi G predstoje dve utakmice sa Mariborom. Prva na Stamford Bridžu 21. oktobra, a onda i u Sloveniji 5. novembra.
 

 

Ivanovićev rat sa Nanijem
Pored Matića u startnoj postavi Čelzija bio je i Branislav Ivanović. Po običaju bio je standaran u odbrani, a u drugom poluvremenu voleo je pravi fudbalski rat sa iskusnim Nanijem, koga odlično poznaje iz Premijer lige, dok je ovaj Portugalac igrao za Mančester Junajted.

Murinjo: Matić je monstrum!
Nije ovo prvi put da je Žoze Murinjo hvalio Nemanju Matića, ali stiče se utisak da je menadžera Čelzija srpski vezista ovog puta dodatno obradovao. Portugalski stručnjak nije krio da je presrećan što je pobedio pred svojim zemljacima.
– Izgubili smo dva boda u prvom meču sa Šalkeom u Londonu i veoma je bitno što smo ovde pobedili. Sad imamo sudbinu u svojim rukama. Predstoje nam dve utakmice sa Mariborom i ako obe dobijemo imaćemo 10 bodova, što bi značilo da smo već završili posao u grupi – zadovoljan je bio Murinjo, a onda u opisu utakmice pohvalio srpskog fudbalera.
– Ovo su obično mečevi koje se završe pobedom od 5:0 ili na kraju bude 1:1. Promašili smo sjajne šanse i propustili priliku da mnogo ranije zatvorimo utakmicu. Mogli smo da budemo kažnjeni zbog toga, ali se srećom to nije dogodilo. Naša odbrambena četvorka, plus Matić i Fabregas, imali su potpunu dominaciju na terenu. Matić je monstrum! – istakao je Murinjo i na kraju nahvalio golmana Sportinga, Ruija Patrisija, koji je pobedio u nekoliko situacija "jedan na jedan" sa Dijegom Kostom, Širleom…

 

 

Teri: Hvala Nemanji
Kapiten Čelzija Džon Teri proslavio je vredan jubilej, odigrao je 100. meč u Ligi šampiona.
– Veoma sam ponosan zbog te brojke, nije veliki broj igrača to uspeo. Imao sam sjajnu i uspešnu karijeru i nadam se da će se tako nastaviti. Osećam se sjajno u ovom trenutku – rekao je Teri i prokomentarisao meč sa Sportingom.
– Ovo je bilo jedno od onih večeri kad lopta prosto neće u gol, koliko smo samo šansi propustili, ali hvala Nemanji Matiću koji je to ipak uspeo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here