Lična arhiva
Jači od vrućine: Drugi ansambl i Zvezdan Đurić

Folklorni ansambl Srpskog društva Dunav iz Hohajma na Majni je već počeo probe u novoj sezoni. Kako su nam saopštili iz udruženja na prvu probu su se odazvali svi igrači, a bilo je i novih lica, spremnih da se pridruže nekom od folklornih ansambala folkloraša SD Dunav.

– Posle letnjeg raspusta i velike pauze pretprošlog petka smo održali prvu probu. Naš srednji ansambl koji čine mlađi folkloraši je odmah na prvoj probi počeo da uvežbava novu koreografiju, Igre iz Leskovca. Koreografiju je postavio Zvezdan Đurić, naš dugogodišnji koreograf. On se odmah po sletanju na frankfurtski aerodrom uputio pravo u naše prostorije i intenzivno tri dana postavljao novu koreografiju – kaže za “Vesti” Krsta Prtljaga, predsednik SD Dunav.

On navodi da je to za mnoge roditelje bilo iznenađenje, ne zato što je rađena nova koreografija, već što su mislili da će to biti veliko opterećenje za decu posle duže pauze.

Popravili uvežbano: Prvi ansambl SD Dunav

– Međutim, deca su to toliko hrabro i dobro odradila, sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, tako da sam veoma ponosan na ceo drugi ansambl. Oni su i pored prilično velikih vrućina sve odlično odradili da smo svi bili pozitivno iznenađeni – ističe Prtljaga.

Istog dana je i prvi ansambl imao prvu probu pa su igrači iskoristili prisustvo Zvezdana Đurića da radi i sa njima.

– Bila je to prilika “da ih malo utegne” posle velike pauze, ali i da im ukaže na eventualne delove koreografije koje bi mogli da usavrše – navodi na kraju Krsta Prtljaga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here